Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιώργος Αντωνόπουλος

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ενωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού

Μπροστά στις επικείμενες εκλογές, οι ψηφοφόροι, το ενήλικο κομμάτι του πληθυσμού ετοιμάζεται να επιλέξει, να στηρίξει, να μαυρίσει, να τιμωρήσει και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι δύσκολο για τον μέσο Ελληνα πραγματικά να έχει ορθή κρίση μπροστά στις κάλπες αφού κάθε φορά βρίσκει μπροστά του την προπαγάνδα των αστικών κομμάτων, τα ΜΜΕ δηλαδή, τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που ελέγχουν, την τρομοκρατία της εργοδοσίας, το φάσμα της ανεργίας, όλα όσα συνωμοτούν για τη δημιουργία σύγχυσης και καπνού και προσπαθούν να θολώσουν την κατάσταση.

Κάθε εποχή έχει και τα δικά της θέματα. Και φυσικά πάντα επίκαιρη η λέξη «ανταγωνιστικότητα», πίσω απ' όλα. Αυτή η ανταγωνιστικότητα στη ναυτιλία δημιούργησε ένα χάσμα ανάμεσα στον εφοπλισμό και στη ναυτεργασία. Υπάρχει ένας στόλος 4.500 πλοίων, τα 800 έχουν ελληνική σημαία και από την άλλη πλευρά υπάρχουν 16.000 θέσεις εργασίας και 5.000 - σύμφωνα με τα ψευδή στοιχεία του υπουργείου - άνεργοι. Είναι 30 χρόνια, από το 1980, που αυτή η λέξη «ανταγωνιστικότητα» έχει κυριολεκτικά στοιχειώσει τις ζωές των ναυτικών...

Για μας η απελευθέρωση στις Μεταφορές μέσα στην ΕΕ καθιερώνεται με βάση την οδηγία 3577 του '92. Από τότε έπρεπε σταδιακά να αντικαθιστώνται οι Ελληνες ναυτεργάτες από συναδέλφους τους χωρίς δικαιώματα. Και αν υπάρχουν σήμερα εργαζόμενοι που εργάζονται στην ποντοπόρο, στην ακτοπλοΐα και στις διεθνείς γραμμές Πάτρα - Ιταλία είναι γιατί μέσα σε συνθήκες πολιτικής επιστράτευσης, το ΠΑΜΕ στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους, έκανε 36 απεργίες, μέσα σε πολιτική επιστράτευση και είχαμε πραγματικά την έμπρακτη αλληλεγγύη.

Επειδή οι αγώνες είναι μπροστά και όχι μόνο για τις εκλογές, οφείλει ο καθένας να ψηφίσει και να στηρίξει το Κομμουνιστικό Κόμμα. Μπορούμε να πούμε στους άλλους, στο διπλανό μας, στο συνάδελφο, απλά ότι ψηφίζω ΚΚΕ γιατί είναι το κόμμα του εργάτη. `Η με περισσότερες λέξεις ότι η ψήφος του ΚΚΕ θα επιστρέψει πολλαπλάσια σε σένα και στην οικογένειά σου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ