Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νίκος Γελαδάς

Κοσμήτορας του ΤΕΦΑΑ Αθήνας

Οπως ο λαός υποφέρει με φορολογία, με ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας, με απολύσεις, με ανεργία, έτσι κι εμείς στο Πανεπιστήμιο ζούμε με λιγότερο προσωπικό, εμπορευματοποίηση της γνώσης, ξεπούλημα της περιουσίας του, «κούρεμα» των χρημάτων του και ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κορωνίδα σε όλα αυτά είναι ότι βγάζουμε πτυχιούχους οι οποίοι, με μαθηματική ακρίβεια, θα είναι είτε άνεργοι, είτε μετανάστες.

Μαζευτήκαμε εδώ απόψε για να μιλήσουμε για τις επικείμενες δημοτικές, περιφερειακές εκλογές και τα ψηφοδέλτια του Κόμματος. Ετσι όπως είναι τα πράγματα, με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες οι οποίοι μας διοικούν, οι οποίοι προέρχονται από τα τρία μεγάλα κόμματα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε φόρους και άλλους φόρους, απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων, εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών των δήμων, ιδιωτικοποιήσεις φιλέτων γης ή υπηρεσιών, ξεπούλημα χώρων. Αυτήν την εποχή, οι υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Ιδιωτικοποιούν τους ελεύθερους χώρους, βάζουν τους γονείς -όσους έχουν- να πληρώσουν για να γυμνάζονται τα παιδιά τους και εκμαυλίζουν τη νεολαία σε φαινόμενα βίας, σε φαινόμενα φανατισμού.

Το ερώτημα είναι τι γίνεται, πώς αντιδρούμε και τι κάνουμε εμείς. Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι η συσπείρωση στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, η συσπείρωσή μας σε ψηφοδέλτια του Κόμματος που έχουν αντικαπιταλιστική βάση, που έχουν ξεκάθαρη πολιτική ατζέντα για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε τους υποψήφιους και το Κόμμα να δυναμώσει. Είναι οι μοναδικές συνεπείς δυνάμεις που αντιπαλεύουν τον καπιταλισμό. Και να σταματήσουμε να περιπλεκόμεθα σε συζητήσεις περί ενότητας της αριστεράς, ειδικά από δυνάμεις οι οποίες προέρχονται από αλλεπάλληλες διασπάσεις, οι οποίες μας κάνουν επίθεση φιλίας, ενότητας, μιας ενότητας η οποία δεν θα οδηγήσει πουθενά, γιατί αποτελούν πολιτική βαβέλ και άλλη εναλλακτική λύση του συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ