Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΫΛΑΝΔΗ
Συνεχίζεται η ενδοαστική αντιπαράθεση

ΜΠΑΝΓΚΟΓΚ.--

Αγνωστο είναι τελικά - σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία - πότε θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές για τις περιφέρειες, όπου αυτές δεν έγιναν την περασμένη Κυριακή, όταν δηλαδή είχε προγραμματιστεί η ανάδειξη των μελών του Κοινοβουλίου στην Ταϋλάνδη. Τα εμπόδια στη διεξαγωγή των εκλογών και οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του κυβερνώντος κόμματος Puea Thai Party και της αντιπολίτευσης (βασική δύναμη της οποίας είναι το «Δημοκρατικό» κόμμα) αλλά και με την αστυνομία, σηματοδοτούν την ένταση της ενδοαστικής αντιπαράθεσης στη χώρα, με δύο «αντίπαλες» μερίδες της αστικής τάξης να ερίζουν για το ποια καλύτερα θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Το κινεζικό πρακτορείο «Σινχουά» μετέδωσε, ότι από χτες η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η αστυνομία θα συλλαμβάνει διαδηλωτές που «πολιορκούν» κυβερνητικά κτίρια ή κατοικίες σημαντικών «προσώπων».

Σχεδόν στο 1/5 των περιφερειών οι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης εμπόδισαν τη διεξαγωγή των εκλογών, ενώ προηγούμενες εβδομάδες είχαν μπλοκάρει την κατάθεση υποψηφιοτήτων σε 28 περιοχές της χώρας.

Το «Ρόιτερς» μετέδωσε ότι το «Δημοκρατικό Κόμμα» θα καταθέσει μήνυση για «παραβίαση του άρθρου 68 του Συντάγματος, που εμποδίζει τους ανθρώπους να υπονομεύουν τη συνταγματική μοναρχία και να προσπαθούν να πάρουν την εξουσία με αντισυνταγματικά μέσα» και άλλη μήνυση για τη διάλυση του κυβερνώντος κόμματος, επειδή επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που εμπόδισε τη διεξαγωγή των εκλογών υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Την ίδια στιγμή, ερευνώνται καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας από τις αρχές κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας την Κυριακή.

Χτες έγινε γνωστό ότι η Κίνα ακύρωσε συμφωνία για την αγορά 1,2 εκατομμυρίων τόνων ρυζιού, μετά από καταγγελίες σχετικά με τις τιμές πώλησης του προϊόντος. Η εξέλιξη ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις σε μεγάλα τμήματα του αγροτικού πληθυσμού, από όπου αντλεί τα υψηλά της ποσοστά η πρωθυπουργός Γινγκλάγκ Σιναουάτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ