Κυριακή 19 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός να παλέψει για αποδέσμευση από την ΕΕ με εργατική - λαϊκή εξουσία

Ετοιμαζόμαστε δραστήρια σε όλη την Ελλάδα για να δώσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών το Μάη, που συμπίπτουν με τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, έτσι ώστε να εκφραστεί παντού η ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα, προωθούμε την ανασυγκρότηση σε ταξική βάση του εργατικού κινήματος και την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας.

  • Το καθήκον της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων, της αναθέρμανσης των σοσιαλιστικών - κομμουνιστικών ιδανικών στην ήπειρό μας, αλλά και ευρύτερα, απαιτεί την ιδεολογικοπολιτική αναμέτρηση και την αποκάλυψη του ρόλου του λεγόμενου «Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», που έχει αναδειχτεί σε «αριστερό ψάλτη» της ΕΕ.
  • Προτείνουμε στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, στους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και αγρότες, στη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας των κοινωνικών δυνάμεων που έχουν συμφέρον να παλέψουν σε αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, με βασικά συνθήματα την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, τον αγροτικό παραγωγικό συνεταιρισμό, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ, με εργατική - λαϊκή εξουσία.
  • Το ΚΚΕ σταθερά στηρίζει τις διεθνείς και περιφερειακές Συναντήσεις των Κομμουνιστικών Κομμάτων, καθώς και την ιδέα διαμόρφωσης ενός «πόλου» στο διεθνές κίνημα, από Κομμουνιστικά Κόμματα που παραμένουν πιστά στην κοσμοθεωρία μας, στον προλεταριακό διεθνισμό, υπερασπίζονται τη θετική πείρα του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, μελετούν τις σύγχρονες εξελίξεις και επιδιώκουν τη χάραξη επαναστατικής στρατηγικής, αναγνωρίζοντας την επικαιρότητα και αναγκαιότητα του σοσιαλισμού.

ΣΕΛ.  4  -  5

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ