Κυριακή 12 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ
Πρωτοβουλίες για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών

Πρωτοβουλίες διεκδίκησης αναλαμβάνει η ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης το αμέσως επόμενο διάστημα, ανοίγοντας τα ζητήματα των αναγκών των μαθητών, των παιδιών της λαϊκής οικογένειας που σηκώνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης.

Η ΕΛΜΕ έχει ήδη αναπτύξει σημαντική δράση στην κατεύθυνση της διεκδίκησης λύσεων και ανάληψης πρωτοβουλιών για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Ηδη, με πρωτοβουλία της, λειτουργούν στο Αργοστόλι μαθήματα αλληλεγγύης. Περίπου 35 τέτοια τμήματα έχουν συγκροτηθεί κυρίως για μαθητές λυκείων, αλλά και γυμνασίων, με τη συμμετοχή 18 εκπαιδευτικών από την ΕΛΜΕ, το σωματείο ιδιωτικών εκπαιδευτικών και άλλους. Απαιτεί, ταυτόχρονα, να ξεκινήσει άμεσα η ενισχυτική και η πρόσθετη διδασκαλία σε όλα τα σχολεία - ειδικά στα περιφερειακά και να διασφαλιστεί η μεταφορά για τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στα μαθήματα αυτά. Παράλληλα, λειτουργεί πολιτιστική λέσχη με δωρεάν προβολές κάθε Πέμπτη βράδυ στο Εργατικό Κέντρο (ΕΚΚΙ).

Σύμφωνα με εκπροσώπους της, η ΕΛΜΕ έχει διαπιστώσει ότι υπάρχουν περιπτώσεις μαθητών που απειλούνται με διακοπή ρεύματος στα σπίτια τους και δηλώνει ότι θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία όπως άλλωστε έκανε πέρσι, όταν με το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής απαίτησαν από κοινού την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι δύο μαθητριών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ δηλώνει ότι είναι σε επαφή με τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων και το αμέσως επόμενο διάστημα θα οργανώσει παρεμβάσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες και οργανισμούς για: Πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των μαθητών, ανεξάρτητα από την ασφαλιστική κατάσταση των οικογενειών τους. Εξασφάλιση ενός γεύματος την ημέρα για κάθε μαθητή με ευθύνη της κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης και την υλοποίηση της δέσμευσης που είχε αναλάβει πριν από δύο χρόνια η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για κάλυψη της σίτισης των μαθητών. Μείωση της τιμής των εισιτηρίων για όλους και δωρεάν μετακίνηση μαθητών - φοιτητών - ανέργων.

Το ΔΣ της καλεί, παράλληλα, τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν με όλα τα μέσα τις δραστηριότητες αγωνιστικής αλληλεγγύης. «Μαζί με γονείς - μαθητές, με το ΕΚΚΙ και τις Λαϊκές Επιτροπές, να διευρύνουμε τη συσπείρωση και να εντείνουμε τη δράση σε αυτήν την κατεύθυνση. Για να επιβληθούν λύσεις προς όφελος των εργαζομένων. Στα σχολεία μπορούν να υπάρξουν πυρήνες αγώνα, ταξικής αλληλεγγύης και συλλογικής δράσης για εμάς, τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ