Κυριακή 12 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΘΑΣΟΣ
Προβλήματα με τη μεταφορά των σκουπιδιών

Στα προβλήματα που έχουν προκληθεί στη μεταφορά των απορριμμάτων της Θάσου καθώς οι ακτοπλοϊκές εταιρείες σταμάτησαν τη μεταφορά τους, αναφέρεται σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ. Η Ερώτηση, που απευθύνεται προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Αιγαίου και Εσωτερικών, αναφέρει:

«Σε κίνδυνο μπαίνει η ζωή των κατοίκων της νήσου Θάσου, καθώς οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εκτελούν τα δρομολόγια Καβάλας - Πρίνου και Κεραμωτής - Λιμένα Θάσου, αποφάσισαν να σταματήσουν από 1η Γενάρη τη μεταφορά των σκουπιδιών του νησιού προς το ΧΥΤΥ της Καβάλας.

Το αποτέλεσμα είναι τα σκουπίδια από 1η Γενάρη να παραμένουν στο σταθμό μεταφόρτωσης Πρίνου και τις επόμενες μέρες αναμένεται να συσσωρευτούν ακόμη περισσότερο στα χωριά και τις γειτονιές της νήσου Θάσου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

Η νέα αυτή εκβιαστική τακτική των εφοπλιστών έρχεται σε συνέχεια της μείωσης των δρομολογίων που αφήνουν ουσιαστικά αποκομμένη τη Θάσο από την Καβάλα για όλη τη χειμερινή περίοδο.

Το γεγονός αναδεικνύει, για άλλη μια φορά, το σοβαρό πρόβλημα της σύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική χώρα, που όσο παραμένει στα χέρια των εφοπλιστών έχει τραγικές συνέπειες για τους νησιώτες.

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί, τι άμεσα μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την απρόσκοπτη μεταφορά των απορριμμάτων προς το ΧΥΤΥ της Καβάλας, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση των κατοίκων της νήσου Θάσου».

Την Ερώτηση υποβάλλουν οι βουλευτές Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org