Σάββατο 11 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ
Πρόκληση η προσπάθεια εξωραϊσμού της ΕΕ

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στον υπουργό Παιδείας για το πρόγραμμα «teachers4europe» που αποκάλυψε χτες ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Φορείς προπαγάνδας της πολιτικής της στα σχολεία θέλει τους δασκάλους η ΕΕ
Φορείς προπαγάνδας της πολιτικής της στα σχολεία θέλει τους δασκάλους η ΕΕ
Να σταματήσει το πρόγραμμα προπαγάνδας της ΕΕ «teachers4europe» και τα κονδύλιά του να διατεθούν για τις άμεσες ανάγκες των σχολείων ζητά με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας το ΚΚΕ. Υπενθυμίζεται ότι, με στόχο την καλλιέργεια «ευρωπαϊκής συνείδησης» στις μικρές ηλικίες, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, καλεί εκπαιδευτικούς να επιμορφωθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «teachers4europe».

Οπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην Επίκαιρη Ερώτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Γκιόκας: «Σύμφωνα με την πρόσκληση, στόχος της δράσης είναι - ανάμεσα στα άλλα - "να γίνουν γνωστές και κατανοητές στους εκπαιδευόμενους οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, καθώς και η προσαρμογή των νέων στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον".

Επίσης, στα επιδιωκόμενα αποτελέσματα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών είναι: "Να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος προκειμένου να γίνουν οι ίδιοι κοινωνοί της ευρωπαϊκής ιδέας. Να εμπλουτίζουν τις γνώσεις και εμπειρίες των μαθητών της Δ', Ε' και ΣΤ' τάξης Δημοτικού σχετικά με το νέο περιβάλλον, τις ευκαιρίες που παρουσιάζει σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και τη βελτίωση της συμμετοχής τους ως ενεργοί πολίτες μέσα σε αυτό, σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. [...] Να αποτελέσουν μέλη μιας πανευρωπαϊκής κοινότητας που θα προωθεί και θα ενθαρρύνει πρωτοβουλίες σχετικές με την αξιοποίηση της Ενιαίας Αγοράς και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους".

Αποτελεί πρόκληση για τους δασκάλους, τους μαθητές, τις οικογένειές τους, συνολικά το λαό, αυτή η προσπάθεια εξωραϊσμού της ΕΕ και πλύσης εγκεφάλου των μαθητών με τις αντιδραστικές επιδιώξεις της ΕΕ που είναι η ένταση της εκμετάλλευσης των λαών, η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου, η συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Με στόχο τη συμβολή και συμμετοχή των ίδιων των νέων στην προώθηση και υποταγή σε αυτούς τους στόχους. Η πρόκληση αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη σήμερα, όπου οι λαοί της Ευρώπης ζουν τη βαρβαρότητα των πολιτικών της ΕΕ, ενώ περισσότερα τμήματα του λαού αντιλαμβάνονται το χαρακτήρα αυτού του ευρωενωσιακού οικοδομήματος, εκδηλώνουν την αντίθεση στην ΕΕ και τους θεσμούς της.

Γι' αυτό και η κυβέρνηση έχει δώσει βάρος στην υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων με μοχλό και πίεση και την προωθούμενη αξιολόγηση του σχολείου και του εκπαιδευτικού», αναφέρεται στην Ερώτηση. Το ΚΚΕ ρωτά τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα πάρει, ώστε να σταματήσει το εν λόγω πρόγραμμα και όλα τα χρήματα που αφορούν την υλοποίησή του να δοθούν για τις άμεσες ανάγκες των σχολείων της χώρας. Επίσης, τον καλεί να απαντήσει ποιο είναι το ύψος του ποσού που θα διατεθεί συνολικά για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού.

Δάσκαλοι στα μέτρα του συστήματος

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δασκάλους και ειδικοτήτων, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις να μην είναι κοντά στη συνταξιοδότηση (για να δουλέψουν σε έναν ορίζοντα χρόνου στην προπαγάνδα για την ΕΕ), να δείχνουν «ενδιαφέρον για κοινή οργάνωση, σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών σχετικών με την ΕΕ», να είναι πρόθυμοι να αυτοαξιολογηθούν, να αξιοποιήσουν όσα μάθουν για την προπαγάνδα της ΕΕ μέσα και έξω από τα σχολεία. Στην πραγματικότητα, αυτό που περιγράφεται είναι το προφίλ του εκπαιδευτικού που προορίζεται για το «νέο» σχολείο. Ενας εκπαιδευτικός, ο οποίος θα διαθέτει ο ίδιος «ευρωπαϊκό προσανατολισμό», δηλαδή θα αποδέχεται και δε θα αμφισβητεί τις πολιτικές που εκπορεύονται από τον ιμπεριαλιστικό οργανισμό, στην ουσία δε θα αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική και όχι μόνο στο χώρο της εκπαίδευσης. Θα κυνηγά προγράμματα, προκειμένου να επιβιώσει της αξιολόγησης, θα περνά στους μαθητές του την αποδοχή των «μονοδρόμων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τις χορηγίες ιδιωτικών εταιρειών στα σχολεία(2017-08-24 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για το πρόγραμμα της ΕΕ(2014-01-22 00:00:00.0)
Εξωραΐζουν στα μάτια των παιδιών τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ(2013-01-18 00:00:00.0)
Κατάρτιση σε φανταχτερό περιτύλιγμα(2006-03-05 00:00:00.0)
Νέα πατέντα εκμετάλλευσης(1999-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ