Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Βουλή η ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ

Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, Γ. Γκιόκας και Λ. Κανέλλη για τη λειτουργία ιδιωτικών κυλικείων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα από τις 12 Νοέμβρη. Αποτέλεσμα της παραχώρησης των κυλικείων σε ιδιώτη είναι η πολύ μεγάλη αύξηση των τιμών σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση. Ενδεικτικά, η τιμή του καφέ αυξήθηκε από 0,40 ευρώ σε 1,40 ευρώ, η τιμή του κρουασάν από 0,40 ευρώ σε 1,20, η τιμή του νερού των 500 ml από 0,20 ευρώ σε 0,35 ευρώ.

Οι στρατιώτες αναγκάζονται να πληρώνουν ακριβά για τις καθημερινές τους ανάγκες φορτώνοντας νέα βάρη στις οικογένειές τους, ενώ η οικονομική ενίσχυσή τους από την κυβέρνηση εξαντλείται στο ποσό των 8,62 (!) ευρώ το μήνα. Κι αυτά ενώ έχουν ήδη υποστεί μια σειρά περικοπές σε στρατιωτικά είδη, στις δωρεάν μετακινήσεις, σε ζητήματα καθημερινής διαβίωσης.

«Τα στρατιωτικά κυλικεία τα οποία έως τώρα είχαν στόχο την εξασφάλιση της παροχής φθηνών προϊόντων, τροφίμων και άλλων, στους φαντάρους, μετατρέπονται σε εμπορικές επιχειρήσεις με σκοπό το κέρδος» σημειώνουν στην Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ και ρωτάνε τον υπουργό τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση ώστε να μην προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση ΚΨΜ, αλλά και καμίας άλλης υπηρεσίας που σχετίζεται με τη διαβίωση των στρατιωτών. Να μειωθούν οι τιμές όλων των προϊόντων που πωλούνται στα στρατιωτικά κυλικεία. Να σταματήσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους οι στρατιώτες για αναλώσιμα, στρατιωτικά είδη, είδη πρώτης ανάγκης. Να καταβάλλεται μηνιαίο επίδομα στους στρατιώτες ικανό ώστε να καλύπτει τις βασικές τους ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ