Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Δεκέμβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11719

Νέα μέτρα σφαγής του λαού με όραμα την ανάκαμψη του κεφαλαίου

Ασφαιρη και κάλπικη για τα λαϊκά συμφέροντα η αντιπαράθεση, ανάμεσα στη συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και την αξιωματική αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ) για το ποιος είναι ο καλύτερος διαπραγματευτής, ο καλύτερος διαχειριστής. Για το ποιο μείγμα θα οδηγήσει στην ανάκαμψη του κεφαλαίου, χωρίς να αμφισβητηθεί ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της επίθεσης απέναντι στην εργατική τάξη και τη λαϊκή οικογένεια.

Πραγματικός αντίπαλος για το λαό είναι τα μονοπώλια, το καπιταλιστικό σύστημα, οι κεφαλαιοκράτες και το πολιτικό τους σύστημα. Ο λαός έχει ανάγκη μια ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση που προϋποθέτει δυνατό ΚΚΕ. Χρειάζεται δυναμικό κίνημα που θα ενώσει την εργατική τάξη, θα ενισχύσει τον ταξικό προσανατολισμό, θα οικοδομήσει τη Λαϊκή Συμμαχία. Βάθρο για την ανακούφιση σήμερα της χειμαζόμενης λαϊκής οικογένειας, αλλά και για την αντεπίθεση, για συνολικότερη ρήξη και ανατροπή. Κριτήριο στις σημερινές συνθήκες πρέπει να είναι ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες. Αρκεί να ξεμπερδέψουμε με την καπιταλιστική ιδιοκτησία. Με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους.


ΣΕΛ.  4   -   5

Οργάνωση και ετοιμότητα στα καράβια για συνέχιση του αγώνα

Με νόμους και υπουργικές αποφάσεις, εφοπλιστές και κυβέρνηση επιδιώκουν την καταπάτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, την κατάργηση των ΣΣΕ, την ανατροπή των οργανικών συνθέσεων των πλοίων, την πλήρη άρση του καμποτάζ, με την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού 3577/1992, την επέκταση της «μαύρης», ανασφάλιστης εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Την ίδια ώρα, η αποδρομολόγηση πλοίων οξύνει τα προβλήματα των νησιωτών.


ΣΕΛ.  12   -   13

Προσφορές

- Ο Γιώργος Κακουλίδης, με την ευκαιρία της συνταξιοδότησής του, προσφέρει στο «Ριζοσπάστη», για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, 10.000 ευρώ, 1η δόση, στη μνήμη της μητέρας του ΑΝΘΟΥΛΑΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ - ΕΣΠΙΕΛΗ.

- Ο Β. Μ. προσφέρει 2.000 ευρώ, τέταρτη δόση, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

- Ο Τριαντάφυλλος Γεροζήσης προσφέρει, προς τιμή των 95 χρόνων του ΚΚΕ, 1.000 ευρώ, μέσω ΚΟ Λάρισας.



Η ΕΠΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Το παράδειγμα της λαϊκής κατοικίας

ΣΕΛ.  15
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Πείρα από τη δράση στη Θεσσαλονίκη

ΣΕΛ.  14
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Ο λαός μετρά πληγές λόγω ένδειας σε υποδομές

ΣΕΛ.  19
Κινητοποιήσεις αγροτών στις 10 Δεκέμβρη

ΣΕΛ.  17
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Με το ίδιο «σκονάκι» στις εξετάσεις των αστών

ΣΕΛ.  6
ΟΓΕ
Για τα παιδιά των μεγαλύτερων σχολικών ηλικιών

ΣΕΛ.  24   -   25
Για τα οικονομικά των Δήμων και των Περιφερειών

ΣΕΛ.  18
Κανένας συμβιβασμός με την αστική τάξη, καμιά συνεργασία με τον οπορτουνισμό

Αποσπάσματα από την ομιλία της Ελ. Μπέλλου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 2/12/2013

Πορευόμαστε από τα 95 στα 100 χρόνια του Κόμματος με στόχο να μεταδώσουμε τα κριτήρια της επαναστατικής μας βεβαιότητας για το σοσιαλισμό ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες από τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Το ΚΚΕ τόλμησε και τολμά να δει την ιστορία τη δική του και του διεθνούς κινήματος αυτοκριτικά και κριτικά με ταξικότητα και αντικειμενικότητα. Να βγάλει τα συμπεράσματα που βοηθούν στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης.


ΣΕΛ.  10   -   11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ