Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Παρέμβαση ενάντια στη μείωση των συνθέσεων των πλοίων

Συνδικαλιστική παρέμβαση στα επιβατηγά πλοία της γραμμής Πάτρα - Ιταλία ξεκίνησαν από χτες τα ναυτεργατικά σωματεία, θέτοντας τα πληρώματα σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να αποτραπεί η δραστική μείωση των οργανικών συνθέσεων 6 πλοίων της γραμμής που προωθείται με αποφάσεις του υπουργού Ναυτιλίας που δημοσιεύτηκαν στις 5 Ιούλη για την ενίσχυση της κερδοφορίας των εφοπλιστών. Στα πλαίσια των παρεμβάσεων που θα συνεχιστούν μέχρι αύριο Πέμπτη, ελέγχθηκαν οι συνθήκες δουλειάς, όπως αν οι ώρες εργασίας και ανάπαυσης των πληρωμάτων είναι σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από τη Διεθνή Σύμβαση 180, οι οργανικές συνθέσεις και η εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η καταβολή των δεδουλευμένων κ.ά.

Οι παρεμβάσεις είναι απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ που λήφθηκε κάτω από το βάρος των εξελίξεων, αλλά και μετά από απαίτηση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, που πρωτοστατούν και στην υλοποίησή της.

Με τις υπουργικές αποφάσεις για τη μείωση των οργανικών συνθέσεων των 6 πλοίων της γραμμής Πάτρα - Ιταλία, διώχνονται από τα 6 πλοία 214 ναυτεργάτες από τους συνολικά 500 που είναι ναυτολογημένοι. Σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις, μετά το διωγμό των 214 ναυτεργατών, «κατά την κρίση του πλοιοκτήτη», όπως αναφέρεται, μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των πλοίων με τη ναυτολόγηση ναυτεργατών εκτός οργανικής σύνθεσης, δηλαδή χωρίς Συλλογική Σύμβαση, σε καθεστώς «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ