Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Συνεχίζονται οι αγωνιστικές παρεμβάσεις

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας
Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας διοργανώνουν σήμερα στις 11.30 π.μ. οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, συμμετέχοντας και στην 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3μ.μ.) που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Στη συγκέντρωση καλούν ακόμα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, χρόνιοι πάσχοντες, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων Μονάδων - Ιδρυμάτων - Σχολείων Ειδικής Αγωγής.

Χτες, συνεχίστηκαν οι συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία που καταργήθηκαν και πλέον έχουν βάλει λουκέτο. Στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» εργαζόμενοι μαζί με κατοίκους της περιοχής εξακολουθούν από τη Δευτέρα να είναι συγκεντρωμένοι στην πύλη του νοσοκομείου. Χτες, δεκάδες εργαζόμενοι από το νοσοκομείο «Θριάσιο» κατέφθασαν με πούλμαν και αυτοκίνητα στο «Αγία Βαρβάρα», όπως επίσης και εκπρόσωποι της Πολυκλινικής. Σταθερά έξω από το νοσοκομείο βρίσκονται και οι Λαϊκές Επιτροπές Αιγάλεω και Χαϊδαρίου. Χτες έγιναν συγκεντρώσεις στο «Αμαλία Φλέμινγκ» και στο ΓΝ Πατησίων. Οι εργαζόμενοι του Πατησίων θα κάνουν την Παρασκευή Γενική Συνέλευση και αμέσως μετά πορεία στη Νέα Ιωνία. Οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο Νοσοκομείο έχουν αποφασίσει την Πέμπτη στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.) και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου και νέα γενική συνέλευση την Παρασκευή.

Απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας έκαναν χτες και οι εργαζόμενοι στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία Αττικής (Δαφνί και Δρομοκαΐτειο) και Θεσσαλονίκης. Σε συνάντηση με την υφυπουργού Υγείας, Ζέτα Μακρή, ειπώθηκε πως τους επόμενους μήνες θα μετακινηθεί πολύ προσωπικό από τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, των οποίων το νομικό καθεστώς θα αλλάξει μέχρι το 2015.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, παραβρέθηκε στη συγκέντρωση, λέγοντας πως το ΚΚΕ μέσα κι έξω από τη Βουλή στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων, ενώ, αναφερόμενος στις συκοφαντίες του υπουργείου Υγείας, ότι οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται, επειδή «θα μετακινηθεί η δουλειά τους στο 1 χιλιόμετρο», είπε πως οι εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη για την Υγεία του λαού, για να μείνουν ανοιχτά τα νοσοκομεία, να μην καταργηθούν εκατοντάδες κρεβάτια.

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας η Ολγα Σιάντου εξέφρασε τη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων, ώστε «να μη χαθούν θέσεις εργασίας, να μην πεταχτούν οι ασθενείς στο δρόμο, ούτε στις λεγόμενες Μη Κερδοσκοπικές Επιχειρήσεις, που μόνο μη κερδοσκοπικές δεν είναι», όπως είπε. Με την «Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση» στοχεύουν εδώ και 20 χρόνια να αποποιηθεί το κράτος των ευθυνών του από την Ψυχική Υγεία, όπως και από την Υγεία και την Πρόνοια γενικά. Δε γίνεται για αποασυλοποίηση, τόνισε, και καυτηρίασε τη στάση των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομης Παρέμβασης που καλούν τις κυβερνήσεις να υλοποιήσουν την «Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση» με πιο γρήγορους ρυθμούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητήματα ψυχικής υγείας: Σύγχρονες προσεγγίσεις - απαντήσεις στα αδιέξοδα που δημιουργεί ένα σύστημα που σαπίζει(2022-12-03 00:00:00.0)
Μετακινεί ασθενείς «με τελικό στόχο την κατάργησή» του(2009-10-02 00:00:00.0)
«Αποασυλοποίηση» προς όφελος των ιδιωτών(2008-05-13 00:00:00.0)
Πλημμελείς εξετάσεις και ανακύκλωση ράντσων(2005-03-01 00:00:00.0)
Απορρόφηση κονδυλίων αντί αποασυλοποίησης(2004-10-08 00:00:00.0)
Η κυβερνητική πολιτική οδηγεί σε ψυχιατρική απορύθμιση(2003-04-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ