Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11642

Θα πληρώσουμε ακριβά οποιαδήποτε εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία

Phasma

  • Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε χτες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
  • Δημήτρης Κουτσούμπας: Η νεολαία, ο λαός, το εργατικό - λαϊκό κίνημα μαζί με την καθημερινή πάλη για την επιβίωση να βάλει στα συνθήματά του, στους στόχους πάλης του την απεμπλοκή της Ελλάδας από οποιαδήποτε επέμβαση.

ΣΕΛ.  3

ΘΥΣΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΕΑΣ - ΕΛΒΟ - ΛΑΡΚΟ από κυβέρνηση - τρόικα

  • ΚΚΕ: Τόσο το σχέδιο της τρόικας όσο και το σχέδιο της κυβέρνησης συγκλίνουν στον κοινό στόχο των μαζικών απολύσεων, της συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της αμυντικής και εξορυκτικής βιομηχανίας, με βάση τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και τις κατευθύνσεις της ΕΕ.
  • ΠΑΜΕ: Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη ΛΑΡΚΟ στις 15 Σεπτέμβρη, στη Λάρυμνα στις 12 μ.

Την επιλογή να «αναδιαρθρώσει» με απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, πτώχευση τις βιομηχανίες ΕΑΣ - ΕΛΒΟ - ΛΑΡΚΟ, επιβεβαιώνει ουσιαστικά η κυβέρνηση, μιλώντας για «εκκαθάριση εν λειτουργία», ενώ προβάλλει ότι η αναδιάρθρωση που προωθεί, είναι διαφορετική από τον «ξαφνικό θάνατο» που εμφανίζεται να ζητάει η τρόικα. Για να ανακοπεί ο καταστροφικός δρόμος διάλυσης των Αμυντικών Βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ και να αξιοποιηθούν όλες οι παραγωγικές δυνατότητες, που διαθέτουν, για την ικανοποίηση κοινωνικών λαϊκών αναγκών, χρειάζεται ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης, με αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση του πλούτου, εργατική - λαϊκή εξουσία.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Διαδήλωσαν για την Υγεία του λαού

Για δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για όλους και ενάντια στην κατάργηση νοσοκομείων διαδήλωσαν χτες το μεσημέρι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ασθενείς, φοιτητές Σχολών Υγείας. Κάλεσμα στη χτεσινή κινητοποίηση, αλλά και για κλιμάκωση του αγώνα με Γενικές Συνελεύσεις, με συμμαχία με ασθενείς, συνταξιούχους, ασφαλισμένους και άλλους εργαζόμενους κι ανέργους απηύθυνε το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.


ΣΕΛ.  10

ΚΚΕ
Θολώνουν το χαρακτήρα των τοπικών εκλογών

Τα κυβερνητικά σχέδια για αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις τοπικές εκλογές έχουν στόχο να θολώσουν το βαθιά πολιτικό χαρακτήρα και αυτής της εκλογικής μάχης. Επιδιώκουν να αμβλύνουν τη λαϊκή θέληση, η οποία μπορεί να εκφραστεί με καταδίκη των πολιτικών που -σε κεντρική και τοπική διοίκηση- συμβάλλουν στη διαχείριση της κρίσης του συστήματος σε βάρος του λαού, ανεξάρτητα εάν αυτή προωθείται από τα κόμματα της συγκυβέρνησης ή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ δημιουργούν συνθήκες εγκλωβισμού του λαού στο νέο «διπολισμό». Η αντιπαράθεση συγκυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ περί «βλαχοδήμαρχων», «ανεξάρτητων», «ικανών» δεν μπορεί να κρύψει ότι αυτές οι δυνάμεις από κοινού σε μια σειρά δήμους στήριξαν υποψήφιους δημάρχους, όπως επίσης και το ότι εφαρμόζουν σε τοπικό επίπεδο, κατά γράμμα, όλες τις επιταγές μιας βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.



ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΣΚΟΤ»
Οργανώθηκαν και νίκησαν

ΣΕΛ.  8
ΠΑΣΕΒΕ
Σύσκεψη για την κινητοποίηση στις 16 Σεπτέμβρη

ΣΕΛ.  14
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Στην τελική ευθεία για νέα μέτρα

ΣΕΛ.  10
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκαψαν τα ειδοποιητήρια κατάσχεσης

ΣΕΛ.  8
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
Ενάντια στο νομοσχέδιο για το Λύκειο

ΣΕΛ.  13
ΠΑΜΕ
Παναττικό συλλαλητήριο στις 5 Οκτώβρη

ΣΕΛ.  9
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Δράση για τις κινητοποιήσεις στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης

Με στόχο το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, των άλλων αγωνιστικών συσπειρώσεων, στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους, να αποτελέσει σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση οργάνωσης της πάλης απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων, οι ταξικές δυνάμεις και οι άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις, σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, δίνουν τη μάχη για την επιτυχία του.


ΣΕΛ.  9
ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Πολύμορφη η δράση των Λαϊκών Επιτροπών

ΣΕΛ.  11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ