Τρίτη 27 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ
Παλεύουμε για τα ίδια ιδανικά σε νέες συνθήκες

Από την ομιλία του στελέχους του ΚΚΕ στην εκδήλωση

Ο Δημήτρης Τζαβάρας στο βήμα της εκδήλωσης
Ο Δημήτρης Τζαβάρας στο βήμα της εκδήλωσης
Ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλλονιάς, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα:

«Τέτοιες μέρες πριν από 64 χρόνια, το μήνα Αύγουστο, στην Ελλάδα λάβαινε χώρα η τελική αναμέτρηση του ΔΣΕ με τον αστικό στρατό, μια αναμέτρηση που έληξε με ήττα του ΔΣΕ και συντεταγμένη υποχώρησή του. Στην Πελοπόννησο, όπου από μήνες η κατάσταση για τον ΔΣΕ ήταν δραματική και οι δυνάμεις του, παρά τον ηρωισμό τους, αποκομμένες και χωρίς πολεμοφόδια, είχαν δεχτεί συντριπτικό πλήγμα, ένας προς ένας και μία προς μία οι μαχητές και τα στελέχη του λαϊκού μας στρατού -μηδέ εξαιρουμένων του Γραμματέα Περιοχής και του Μεράρχου τους, έπεφταν στον τίμιο αγώνα. Μεταξύ αυτών και ο Δημήτρης Γιαννακούρας ή "Πέρδικας", έπεφτε στις 16 Αυγούστου, σ' αυτά εδώ τα μέρη».

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αρκαδία και στην Πελοπόννησο, δρούμε σήμερα, σε νέες συνθήκες, σε μια περιοχή της Ελλάδας όπου το ΚΚΕ και ο ΔΣΕ ανέπτυξαν, τότε, πλούσια δράση, που απ' τη μια έγιναν "θρύλος" που θερμαίνει τα όνειρα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων κι από την άλλη, "φάντασμα" που τρομοκρατεί τα τζάκια της αστικής τάξης. Υπάρχει στόχος και ιδανικό για τους εκμεταλλευόμενους και τους καταφρονεμένους:

Είναι αυτά για τα οποία πάλευε και ο ΔΣΕ, αυτά που κήρυτταν με θέρμη τα στελέχη του στις πλατείες των χωριών που έμπαιναν, αυτά που σιγοψιθύριζαν τις νύχτες στα φτωχόσπιτα που τους άνοιγαν, παρά τον κίνδυνο, την πόρτα, για να τους δώσουν μια φέτα ψωμί ή να τους κρύψουν. Κι αυτός ο στόχος είναι να λευτερωθεί η εργατική τάξη και ο λαός από την καπιταλιστική τυραννία και να οικοδομηθεί μια νέα κοινωνία, ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός που μπορεί να δώσει ζωή - δουλειά - μόρφωση σε όλους κι όπου το κράτος θα υπηρετεί το λαό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ