Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013 - αριθ. φύλλου: 11635

Συγκέντρωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία. Σύνταγμα, Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ στα πολεμικά σχέδια στη Συρία

  • ΚΚΕ: Η στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την ήδη σύνθετη και επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή, με κίνδυνο γενικευμένου πολέμου με θύματα τους λαούς, μεταξύ άλλων και τον ελληνικό λαό
  • Συνάντηση σήμερα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με τον Ρώσο πρέσβη, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με πρέσβεις χωρών της περιοχής

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να αντιδράσει αποφασιστικά, να καταδικάσει κάθε συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στη Συρία και να απαιτήσει:

  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
  • Να μη διατεθούν υποδομές (όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας), που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.
  • Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!»
  • «Εξω τώρα οι βάσεις του θανάτου!»

ΣΕΛ.  3   -   5

ΠΑΜΕ
Ασυμβίβαστος αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής

Σε ασυμβίβαστο αγώνα, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) με την προκήρυξή του για τη διαδήλωση, που οργανώνει ενόψει της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 6 το απόγευμα.


ΣΕΛ.  13

Ζημιά στην αμυντική ικανότητα

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για την αμυντική βιομηχανία οδηγούν σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων, στη δραστική συρρίκνωση και ιδιωτικοποίησή της, ενώ αποτελούν επικίνδυνη μεθόδευση με σοβαρές επιπτώσεις στην αμυντική ικανότητα της χώρας. Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι βασικές αμυντικές βιομηχανίες είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις, προωθώντας τις εισαγωγές οπλικών συστημάτων από μονοπωλιακούς ομίλους και πάντα με γνώμονα τις δεσμεύσεις της χώρας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Μ' αυτές τις δεσμεύσεις, όλες οι κυβερνήσεις προχώρησαν σε μια προγραμματισμένη φθορά και εγκατάλειψη των εργοστασίων της αμυντικής βιομηχανίας, που απορρέει και από τη γνωστή απόφαση της ΕΕ για δημιουργία Ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία με βάση τη συνθήκη 269 και τον Ευρωπαϊκό Αμυντικό Κανονισμό οδηγεί στην παράδοση της αμυντικής βιομηχανίας (επιθετική είναι στις συνθήκες του ιμπεριαλισμού) στα ιδιωτικά μονοπώλια. Αλλωστε, τα μονοπώλια της πολεμικής βιομηχανίας στην ΕΕ, όπως και στις ΗΠΑ και αλλού, αποκομίζουν τεράστια και σίγουρα κέρδη από τους εξοπλισμούς. Τα σχέδια της κυβέρνησης πρέπει να συναντήσουν αποφασιστική αντίδραση τόσο από τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις αυτές, όσο και από το λαό συνολικά. Σε αντίθεση με το σημερινό ρόλο που της επιφυλάσσουν κυβέρνηση - ΝΑΤΟ - ΕΕ, η αμυντική βιομηχανία διαθέτει σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν πολλαπλά, από την παραγωγή αμυντικού εξοπλισμού μέχρι την παραγωγή μέσων για ειρηνικές χρήσεις, στο πλαίσιο ενός ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, με αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, εργατική - λαϊκή εξουσία.



ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ «ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ»
Ανεπαρκές στο γιατί δεν αποζημιώθηκαν οι πληγέντες

ΣΕΛ.  15
ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Συγκέντρωση αύριο στις 12 μ. στην Ομόνοια

ΣΕΛ.  12  -  13
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους εργαζόμενους της ΕΤ3

ΣΕΛ.  2
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Στάχτη στα μάτια των ανέργων

ΣΕΛ.  24
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
«Μπαλώματα» με φόντο την αγωνία των γονιών

Η αναζήτηση πρόσθετης χρηματοδότησης από τα λεγόμενα «λιμνάζοντα» κονδύλια του ΕΣΠΑ, προκειμένου να ενταχθούν στους παιδικούς σταθμούς με επιδότηση των τροφείων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής», μερικά μόνο από τα χιλιάδες βρέφη και νήπια που έχουν μείνει εκτός, συζητήθηκε χτες στη συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).


ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ