Τετάρτη 3 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Πρόταση για πολύμορφες κινητοποιήσεις

Εγινε χτες η σύσκεψη των σωματείων στις συγκοινωνίες. Η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ κ.ά.) αποφάσισαν συνάντηση με την κυβέρνηση

Χωρίς κανένα ουσιαστικό πρόγραμμα δράσης κατέληξε η χτεσινή σύσκεψη των σωματείων στις συγκοινωνίες, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για εφ' όλης της ύλης επίθεση κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτές.

Αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ κ.ά.) αν και εμφανίζονται στα λόγια δήθεν αντίθετες με τις πολιτικές που συντρίβουν τα εργατικά δικαιώματα, εντούτοις στην πράξη αφήνουν την κυβέρνηση να προχωρά απρόσκοπτη στα σχέδιά της.

Η χτεσινή σύσκεψη αφορούσε την επίταξη των εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ. (μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ), το θέμα της υπογραφής της ΚΥΑ για το ανθυγιεινό και επικίνδυνο, το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων (ιδιωτικοποιήσεων) των συγκοινωνιών, καθώς και των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ΣΣΕ.

Παρά τα παραπάνω φλέγοντα ζητήματα για τους εργαζόμενους, η σύσκεψη κατέληξε στην ανάγκη ...συνάντησης με την κυβέρνηση. Δηλαδή, οι δυνάμεις αυτές επέλεξαν για μια ακόμη φορά τη διαδικασία της καθυστέρησης.

Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Μεταφορών πρότειναν να γίνει συλλαλητήριο τις επόμενες μέρες στο υπουργείο Οικονομικών. Ταυτόχρονα, να υπάρχουν εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, να γίνουν μαζικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις, με στόχο να υπάρξει το επόμενο δεκαήμερο απεργιακή κινητοποίηση με κυρίαρχα αιτήματα τη μείωση των εισιτηρίων, τις ΣΣΕ και την ιδιωτικοποίηση.

Ταυτόχρονα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, κάλεσαν να αναπτυχθεί αγώνας για αστικές συγκοινωνίες και σιδηρόδρομους προς όφελος τους λαού, με δωρεάν εισιτήριο για ανέργους, φοιτητές και ΑμΕΑ, με ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ