Τετάρτη 3 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Βάσανο βαρύ η αναμονή για την έκδοση σύνταξης

Τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες εργαζόμενοι που αναμένουν την έκδοση σύνταξης από το ΙΚΑ, αναδεικνύουν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Θ. Κωνσταντινίδης και Ε. Γερασιμίδου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της οικονομικής ασφυξίας και της απόγνωσης, όπου οδηγούνται χιλιάδες εργαζόμενοι, αποτελεί η περίπτωση άνεργου πρώην οδηγού σε εργοστάσιο ο οποίος αναμένει από τον Οκτώβρη του 2012 την έγκριση χορήγησης αναπηρικής σύνταξης από το Περιφερειακό Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.

Ο άνεργος πρώην οδηγός και η επίσης άνεργη σύζυγός του έχουν δύο παιδιά, από τα οποία το ένα με ειδικές ανάγκες. Η οικογένειά τους αδυνατεί να ανταποκριθεί στην κάλυψη των βασικών καθημερινών αναγκών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς νερό και ρεύμα καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, όπως και χιλιάδες άλλες λαϊκές οικογένειες λόγω των περικοπών στους μισθούς, στις συντάξεις και των χαρατσιών που τους επιβλήθηκαν. Μετά από παρέμβαση του Σωματείου Οδηγών μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή Συκεών στην ΕΥΑΘ και στη ΔΕΗ επανασυνδέθηκαν νερό και ρεύμα.

Με την Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μακεδονίας - Θράκης, οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν: «Για την κατάσταση αυτή ευθύνη έχει η ακολουθούμενη πολιτική και της σημερινής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που φορτώνει τα βάρη της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης στις λαϊκές οικογένειες. Πολιτική που μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις, αυξάνει την ανεργία, φορτώνει με χαράτσια τους εργαζόμενους και που αντιμετωπίζει το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό».

Ρωτούν δε τους υπουργούς ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

-- Να αποδοθεί άμεσα η αναπηρική σύνταξη στον ενδιαφερόμενο και να σταματήσει συνολικά το αίσχος στις καθυστερήσεις στην έκδοση και απονομή των συντάξεων.

-- Να μην κόβεται το ρεύμα και το νερό σε καμιά λαϊκή οικογένεια που αδυνατεί, λόγω της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, να πληρώσει τους λογαριασμούς.

-- Να μειωθεί δραστικά το τιμολόγιο της ΔΕΗ και της ΕΥΑΘ υπέρ των ανέργων και των χαμηλά αμειβόμενων και να καταργηθεί το χαράτσι που συνδέθηκε με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ