Τετάρτη 3 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Παράσταση, χτες, στον ΕΟΠΥΥ της Λάρισας

Κινητοποίηση, σήμερα, στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Παράσταση στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ οργάνωσε χτες το Εργατικό Κέντρο Λάρισας - συμμετείχαν η διοίκηση του ΕΚΛ, συνδικαλιστές από εργατικά σωματεία και εκπρόσωποι συνταξιουχικών σωματείων - εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του σε κάθε ενέργεια του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ για νέες περικοπές στις παροχές Υγείας προς τους ασφαλισμένους.

Στη συνάντηση που είχαν οι συνδικαλιστές με τον διευθυντή του τοπικού παραρτήματος του ΕΟΠΥΥ, σημείωσαν ότι οι περικοπές που, ήδη, έχουν γίνει έχουν διαμορφώσει μια τραγική κατάσταση για τους ασφαλισμένους, που αδυνατούν να πληρώσουν από την τσέπη τους για την υγεία τους, υπογραμμίζοντας, χαρακτηριστικά, πως δεν είναι, πλέον, υπερβολή ότι θα πεθαίνει κόσμος απ' αυτή τη βάρβαρη πολιτική, ενώ τόνισαν ότι κερδισμένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στο χώρο της Υγείας, που θησαυρίζουν πάνω στον πόνο της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού.

Οι διεκδικήσεις

Στο υπόμνημα που επέδωσαν στον διευθυντή ο πρόεδρος του ΕΚΛ, Τ. Τσιαπλές, και ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, Θ. Κουματζέλης, αναφέρονται οι διεκδικήσεις της εργατικής τάξης για τα ζητήματα του ΕΟΠΥΥ και γενικότερα της Υγείας, που είναι:

-- Σταμάτημα κάθε μείωσης των ήδη πετσοκομμένων παροχών του ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους. Καμία περικοπή στα φάρμακα και στις δαπάνες. Δωρεάν φάρμακα. Να καταργηθούν οι λίστες.

-- Αμεση, γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τις ανάγκες του και σταθερή εξασφάλισή της.

-- Σταμάτημα της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης και της Υγείας, της πολιτικής καταλήστευσης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των σχεδίων διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης και της ιδιωτικοποίησής της.

-- Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, που θα χρηματοδοτείται από το κράτος και το κεφάλαιο, να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία - Πρόνοια.

-- Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια στην Υγεία - Πρόνοια, να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για παροχές Υγείας, όπως και η συμμετοχή στις εργαστηριακές και λοιπές εξετάσεις και τα φάρμακα, για όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους.

-- Να καλυφθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ευθύνη του κράτους, για τους ανασφάλιστους, τους άνεργους και όσους δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας, όπως και των οικογενειών τους.

-- Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των παροχών και των συντάξεων.

-- Αμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που να καλύπτει όλες τις ανάγκες, στον ΕΟΠΥΥ, στα ασφαλιστικά ταμεία, στα δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας.

-- Αμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας, πλήρης ανάληψη της ευθύνης από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο.

-- Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια.

-- Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις και αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης. Αμεση αποκατάσταση των απωλειών από τις περικοπές επιδομάτων και συντάξεων σε ειδικές ομάδες, όπως αναπηρίας, χηρείας.

Στα Τρίκαλα

Λαϊκή αγωνιστική παρέμβαση για την Υγεία πραγματοποιείται, σήμερα, στα Τρίκαλα, με συγκέντρωση, στις 9 π.μ., στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Τρικάλων. Την αγωνιστική κινητοποίηση οργανώνουν το Σωματείο Εργαζομένων στο σούπερ μάρκετ «Καρφούρ - Μαρινόπουλος», οι Σύλλογοι Λογιστών, Ψυκτικών, ΕΒΕ Καλαμπάκας, ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Ανοιξη», με στόχο να εκφραστεί η λαϊκή διαμαρτυρία για τις νέες, αντιλαϊκές αποφάσεις που ετοιμάζεται να προωθήσει στο χώρο της Υγείας η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (κλείσιμο νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, νέες περικοπές από τον ΕΟΠΥΥ κ.ά.) και να διατρανωθεί η λαϊκή απαίτηση για κατοχύρωση του δικαιώματος στην Υγεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ