Τετάρτη 3 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ FINTEXPORT
Απάντηση στα φασιστοειδή και στα τσιράκια τους

Απάντηση σε διάφορα φασιστοειδή και στα τσιράκια τους έδωσαν οι εργάτες της FINTEXPORT με χτεσινή ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων.

Πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα την Τετάρτη 26 Ιούνη κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μια ανακοίνωση με την υπογραφή «Εργαζόμενοι FINTEXPORT», εκπορευόμενη από ένα blog με την ίδια ονομασία. Εκεί μέσα, αυτοί οι «εργάτες» αφού εξαπολύουν έναν οχετό ψεμάτων κατά του Σωματείου Εργαζομένων, κατά της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, καταλήγουν λέγοντας: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Χρυσή Αυγή των Ανω Λιοσίων γιατί από την πρώτη κιόλας φορά που πήγαμε για να πούμε το πρόβλημά μας, όντως μας αγκάλιασε και μας είπε σε ό,τι χρειαστούμε θα είναι δίπλα μας όπως και είναι!». Αυτή η ανακοίνωση άμεσα αναπαράχθηκε από διάφορα ναζιστικά site στο διαδίκτυο.

Το Σωματείο Εργαζομένων της «Fintexport», σε χτεσινή ανακοίνωσή του, όχι μόνο απαντά σε όλα τα ψεύδη αυτών που εμφανίζονται με την υπογραφή «Εργαζόμενοι FINTEXPORT», αλλά, ταυτόχρονα, δίνει και μια αποστομωτική απάντηση στα φασιστοειδή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο, ότι είναι εχθροί των εργατών και του αγώνα μας για επιβίωση, οι πιο πιστοί υπερασπιστές των εργοδοτών, της εκμετάλλευσης, της βαρβαρότητας.

Εχουν την εντύπωση οι ναζιστές, ως μαντρόσκυλα του συστήματος, πως θα καταφέρουν ό,τι δεν κατάφερε για 7 μήνες η εργοδοσία, η κυβέρνηση, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, πως θα κάμψουν τον αγώνα μας με τη μαύρη προπαγάνδα ότι οι εργαζόμενοι "εκβιάζονται για να αγωνιστούν".

Με συκοφαντίες και ψέματα η εργοδοσία και τα τσιράκια της κατηγορούν τη διοίκηση του Σωματείου, την Ομοσπονδία και το ΠΑΜΕ για τους αγώνες μας για δουλειά με δικαιώματα, για τη συμπαράσταση και την εργατική αλληλεγγύη που εκφράστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μας.

Κάθε εργαζόμενος γνωρίζει ότι κανένας αγώνας δε γίνεται αν δεν το πάρουν απόφαση οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, εάν δεν πιστέψουμε στο δίκιο μας και χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή μας. Αυτό κάναμε οι εργαζόμενοι της FINTEXPORT απέναντι στην εργοδοσία που για χρόνια κέρδιζε από τον κλεμμένο ιδρώτα μας και ενώ εγκατέλειψε το εργοστάσιο χωρίς πρώτες ύλες, ακόμα και ρεύμα, συνέχισε να κλέβει ό,τι εμείς είχαμε παραγάγει το προηγούμενο διάστημα, αφήνοντάς μας για μήνες απλήρωτους.

Δεν μπορούν να χωνέψουν τα φασιστοειδή, όπως και η εργοδοσία άλλωστε, ότι οι εργαζόμενοι σηκώσαμε κεφάλι, κάναμε το σωματείο μας κέντρο του αγώνα και οι αποφάσεις λαμβάνονταν από το συλλογικό μας όργανο, τη Γενική μας Συνέλευση, ότι συγκρουστήκαμε για 7 μήνες με αξιοπρέπεια και αυτοθυσία, βγάλαμε τον αγώνα μας έξω από το εργοστάσιο, διεκδικήσαμε τη δουλειά, τα δεδουλευμένα μας, έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ουσιαστική προστασία των ανέργων και απλήρωτων εργαζομένων. Αποκαλύψαμε το πραγματικό πρόσωπο της εργοδοσίας και ότι η διέξοδος για τους εργαζόμενους δεν είναι άλλη παρά να κάνουμε εμείς κουμάντο στο μόχθο μας και τα εργοστάσια να δουλεύουν για να καλύψουν τις λαϊκές ανάγκες.

Είμαστε περήφανοι για τον πολύμηνο αγώνα μας, ότι κάναμε το καθήκον μας ως εργάτες και μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τα παιδιά μας αφού βάλαμε και εμείς ένα εμπόδιο ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά τους. Κάναμε αυτό που πρέπει να κάνει κάθε άνεργος, κάθε απλήρωτος, κάθε εργαζόμενος που σέβεται τον εαυτό του και την τάξη του.

Από την πρώτη στιγμή καλέσαμε σε στήριξη του αγώνα αποκλείοντας με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Κανένας εργάτης να μη λυγίσει, να μη χάσει την αξιοπρέπειά του, να μην ξεγελαστεί και πέσει στην αγκαλιά του εχθρού του.

Ο αντίπαλος συκοφαντεί και πολεμάει με κάθε μέσο την ταξική Ομοσπονδία μας και το ΠΑΜΕ γιατί στηρίζουν τις αποφάσεις μας, ήταν στο πλευρό μας καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, δε μας εγκατέλειψαν στα δύσκολα, ήταν το αποκούμπι μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ