Πέμπτη 20 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ
Από σήμερα οι παρουσιάσεις του Δοκιμίου Ιστορίας

Σε εκδηλώσεις στην Πράγα, στο Μπρνο και στην Οστράβα θα μιλήσει ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ του Τμήματος Ιστορίας

Η Λέσχη Φίλων και Οπαδών του ΚΚΕ στην Τσεχία διοργανώνει εκδηλώσεις παρουσίασης του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ (Β' Τόμος) με τον Διονύση Αρβανιτάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ. Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

-- Στην Πράγα, στο Σπίτι Εθνικών Μειονοτήτων, σήμερα Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ.

-- Στο Μπρνο, στη Λέσχη της Ελληνικής Κοινότητας στο Δημαρχείο, αύριο Παρασκευή, στις 10.30 π.μ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δ. Αρβανιτάκης θα βραβεύσει 7 αγωνιστές και αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης και μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ από το Μπρνο με το αναμνηστικό «Τιμής Ενεκεν» της Λέσχης Φίλων και Οπαδών του ΚΚΕ, Τσεχίας.

-- Στην Οστράβα, το Σάββατο 22/6, στις 10.30 μ.μ. ο Δ. Αρβανιτάκης θα χαιρετίσει στην εκδήλωση αφιερωμένη στα 65 χρόνια από τον ερχομό των πολιτικών προσφύγων του ελληνικού εμφυλίου πολέμου (1946-1949). Μετά θα συναντηθεί με συντρόφους και πρώην πολιτικούς πρόσφυγες, όπως και με τους νέους μετανάστες από την Ελλάδα. Θα παρουσιαστεί η ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας από τη ζωή των πολιτικών προσφύγων στην Τσεχοσλοβακία, θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Η αλήθεια για τα παιδιά του εμφυλίου πολέμου» και η εκδήλωση θα κλείσει με αντάρτικα και επαναστατικά τραγούδια.

Μ' αυτές τις εκδηλώσεις, η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ δηλώνει σε όλους αυτούς που διοργανώνουν το 8ο Φεστιβάλ των Ελληνικών Κοινοτήτων Τσεχίας, υπό τον τίτλο «65 χρόνια από τον ερχομό των Ελλήνων στην Τσεχία» ότι οι απόγονοι της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ είναι υπερήφανοι για τα ιδανικά και τους αγώνες των γονιών τους, θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να παραχαράξει και διαστρεβλώσει την ιστορία των πολιτικών προσφύγων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ