Πέμπτη 20 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Να καταργηθεί τώρα η κατάπτυστη ΠΝΠ

Κινητοποίηση χτες ενάντια στην κυβερνητική ρύθμιση που κλείνει τους Οργανισμούς και απολύει χιλιάδες υπαλλήλους

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Κινητοποίηση με αίτημα αιχμής την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που οδηγεί στο κλείσιμο πολλών φορέων του δημοσίου, διοργάνωσε χτες το μεσημέρι το Συντονιστικό Ομοσπονδιών και Σωματείων σε δημόσιους κοινωφελείς φορείς, που βρίσκονται σε καθεστώς συγχώνευσης - κατάργησης (ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΜΟΔ, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ.ά.) και απειλούνται με χιλιάδες απολύσεις. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών και μετά έξω από τη Βουλή, στο πλαίσιο απεργίας ή στάσης εργασίας που κήρυξε κατά περίπτωση το σωματείο σε κάθε φορέα.

Προκαλώντας τους εργαζομένους, η κυβέρνηση αρνήθηκε να συναντήσει την αντιπροσωπεία του Συντονιστικού, τόσο στο υπουργείο, όσο και στη Βουλή, όπου την ανάγκασε να περιμένει στην είσοδο για πάνω από μια ώρα και ενώ είχε ενημερωθεί ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ι. Τραγάκης. Το Συντονιστικό κατήγγειλε τη στάση της κυβέρνησης και τις υπόγειες μεθοδεύσεις να υπονομεύσει τον αγώνα τους, μέσω της διαρροής φημών περί εξαίρεσης του ενός ή του άλλου φορέα από τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς.

Σε σχετικό ψήφισμα, το Συντονιστικό καταδικάζει το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις απολύσεις 2.700 εργαζομένων. Προβάλλει τα αιτήματα: Αμεση κατάργηση της ΠΝΠ με αναδρομική ισχύ, άμεση και πλήρη επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλο το προσωπικό, να σταματήσουν η αποδυνάμωση, απαξίωση, κατάργηση και ιδιωτικοποίηση κοινωφελών δημόσιων φορέων και οι απολύσεις -άμεσες ή με διαθεσιμότητες- χιλιάδων εργαζόμενων. Να σταματήσουν οι συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων, να σταματήσουν τα χαράτσια. Οχι στη συκοφάντηση και την ποινικοποίηση των αγώνων.

Οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, που ενισχύονται με το ΠΝΠ, δε χτυπάνε μόνο τους εργαζόμενους στους φορείς που συρρικνώνονται ή καταργούνται, αλλά συνολικά το λαό, καθώς υποβαθμίζονται κοινωνικού χαρακτήρα υπηρεσίες και ανοίγει ο δρόμος για να βαθύνει η ιδιωτικοποίησή τους. Το Συντονιστικό θα συνεδριάσει ξανά την Παρασκευή, στις 3 μ.μ. στην ΕΡΤ, για να διαμορφώσει παραπέρα το πρόγραμμα δράσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψήφισμα για την ΕΡΤ στα μέτρα της συγκυβέρνησης(2013-06-18 00:00:00.0)
Συγκέντρωση μεθαύριο(2012-07-03 00:00:00.0)
«Οχι» στα χαράτσια, «όχι» στις συγχωνεύσεις(2011-10-18 00:00:00.0)
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών(2011-10-04 00:00:00.0)
Σήμερα η κοινή συγκέντρωση(2011-09-14 00:00:00.0)
«Οχι» στην κατάργηση και συγχώνευση(2011-07-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ