Πέμπτη 20 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Λεηλασία στην Υγεία

Γρηγοριάδης Κώστας

Χωρίς αξονικό τομογράφο έμεινε το Θριάσιο Νοσοκομείο την Κυριακή, όταν έπαθε βλάβη την ώρα που εφημέρευε το νοσοκομείο. Για τρεις μέρες δε λειτουργούσε, επειδή το νοσοκομείο οφείλει χρήματα στην εταιρεία που κάνει τη συντήρηση του αξονικού και αρνείται να το επισκευάσει. Οπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο, τη μέρα της εφημερίας οι ασθενείς παραπέμπονταν από το Θριάσιο στο Ασκληπιείο Βούλας (!) και φυσικά οι περισσότεροι εξαναγκάζονταν να πληρώσουν αδρά σε κάποιο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο για μια αξονική τομογραφία. Την ίδια ώρα υπάρχει έλλειψη σε σετ έγχυσης σκιαγραφικού, με αποτέλεσμα να μη γίνονται με σωστό τρόπο πολλές ακτινολογικές εξετάσεις και να πρέπει να ξαναγίνουν αφού δεν έχουν διαγνωστική αξία. Στο Νοσοκομείο Αττικόν από τους τρεις υπερσύγχρονους αξονικούς λειτουργεί καθημερινά μόνο ο ένας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Στο μεταξύ, η αύξηση των εξετάσεων σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αξιοποιείται από την κυβέρνηση και την τρόικα για να γίνουν νέες περικοπές στις παροχές του ΕΟΠΥΥ, που «βγαίνει εκτός προϋπολογισμού». Δηλαδή, και οι δημόσιες δομές Υγείας είναι «γυμνές» από προσωπικό, εξοπλισμό και υλικά, και οι ασθενείς πληρώνουν και ξαναπληρώνουν για υπηρεσίες Υγείας, και σπρώχνονται στον ιδιωτικό τομέα όπου ξαναπληρώνουν και, επιπλέον, αυτό αξιοποιείται για να αυξηθούν οι συμμετοχές σε φάρμακα, εξετάσεις κ.λπ.!

Ταυτόχρονα οι επιχειρηματίες της Υγείας θησαυρίζουν και «κρατούν στο χέρι» ασφαλισμένους, ασθενείς, ολόκληρα νοσοκομεία εκβιάζοντας για να πληρωθούν και, σε συνδυασμό με την κρατική υποχρηματοδότηση, η κατάσταση έχει χτυπήσει «κόκκινο». Από το Θριάσιο Νοσοκομείο λείπει εδώ και μέρες υγειονομικό κι αναλώσιμο υλικό, όπως σύριγγες, γάντια, πάνες, βαμβάκι και καθημερινά πλέον αποδεικνύεται πως οι μεγαλοεπιχειρηματίες στην Υγεία υπάρχουν μόνο για να λεηλατούν τις εισφορές, τον κρατικό προϋπολογισμό και το λαϊκό εισόδημα...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ