Τετάρτη 12 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι αντιδράσεις των άλλων κομμάτων

Πέρα για πέρα υποκριτική ήταν η αντίθεση που εξέφρασαν χτες το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ στην απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ, από τη στιγμή που έχουν πλήρως συμφωνήσει με τη ΝΔ για 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων φέτος και το 2014, μέσα από την κατάργηση οργανισμών και φορέων του Δημοσίου. Αυτό, βέβαια, σε τίποτα δεν εμπόδισε τα στελέχη τους να περιφέρονται και να δηλώνουν ότι δεν θα επικυρώσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στη Βουλή, ζητώντας να γίνει άμεσα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Το ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, επικέντρωσε τις ενστάσεις του στη διαδικασία, ζητώντας «σαφείς κανόνες λειτουργίας της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας», με την υπόδειξη ότι «μείζονος σημασίας θέματα πρέπει έγκαιρα να συζητούνται και να αποφασίζονται στο επίπεδο των αρχηγών των τριών κομμάτων». Ζητά ταυτόχρονα «ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης» της ΕΡΤ. Στο ίδιο πνεύμα, η ΔΗΜΑΡ ζήτησε τη συγκρότηση επιτροπής από εμπειρογνώμονες και πρόσωπα κύρους με στόχο εντός τριών μηνών «να υποβάλει επιχειρησιακό σχέδιο για μια σύγχρονη Δημόσια Τηλεόραση».

Πραξικόπημα χαρακτήρισε την απόφαση ο Αλ. Τσίπρας σε δηλώσεις από την ΕΡΤ. Ερωτώμενος αν σκέφτονται την κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον της κυβέρνησης αρκέστηκε να δηλώσει ότι εξετάζουν τα πάντα αλλά δεν θα κάνουν «σπασμωδικές κινήσεις». Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τ. Κουίκ μίλησε για απόπειρα διάλυσης της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, ενώ τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής στήριξαν το κλείσιμο της ΕΡΤ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ