Τετάρτη 12 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Να βγούμε στους δρόμους πριν μας πετάξουν στο δρόμο

Ανακοίνωση - κάλεσμα με αφορμή τις χτεσινές αποφάσεις της κυβέρνησης

Με το σύνθημα «Να βγούμε στους δρόμους πριν μας πετάξουν στο δρόμο», το Συντονιστικό που δραστηριοποιείται ενάντια στην κατάργηση - συρρίκνωση δημόσιων κοινωφελών φορέων, στις απολύσεις - εφεδρεία - διαθεσιμότητα και στο μισθολόγιο - φτωχολόγιο, καλεί τους εργαζόμενους σε έμπρακτη και άμεση αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και των άλλων κοινωφελών φορέων του Δημοσίου, οι οποίοι, με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, απειλούνται άμεσα με λουκέτο.

Σε έκτακτο δελτίο Τύπου, το Συντονιστικό των Ομοσπονδιών ΠΟΣΠΕΡΤ - ΠΟΘΑ - ΠΟΜΕΕΑ - ΟΣΕΤΕΕ και των σωματείων ΟΣΚ - ΙΓΜΕ - ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ - ΕΙΝ - ΗΔΙΚΑ - ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΟΚΑΑ - ΕΛΟΤ - ΕΓΝΑΤΙΑ - ΜΟΔ - ΔΕΠΑΝΟΜ - ΘΕΜΙΣ - ΚΕΠΕ - ΕΕΤΑΑ, υπογραμμίζει: «Εγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει πως συγκυβέρνηση και τρόικα έχουν βάλει σαν βασικό στόχο τη διάλυση δεκάδων κοινωφελών φορέων του Δημοσίου, την απόλυση του προσωπικού και την παράδοση του έργου, των υπηρεσιών και της περιουσίας τους σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε πριν οδηγήσουν εμάς και τις οικογένειές μας στην εξαθλίωση και την απελπισία, είναι η κινητοποίηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ανέργων και απολυμένων, με την οργάνωση συντονισμένων και καλά προετοιμασμένων αγώνων με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, διάρκεια και αποτελεσματικότητα.

Καλούμε όλα τα Σωματεία και τους εργαζόμενους να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις όπως στην ΕΡΤ και το ΙΓΜΕ. Να μπουν και άλλοι χώροι σε απεργιακές κινητοποιήσεις και να απαντήσουμε άμεσα και δυναμικά στην ποινικοποίηση των αγώνων. Κανένας εφησυχασμός, καμία αναμονή. Κανένας δεν θα εξαιρεθεί και κανένας δεν είναι ασφαλής, όπως δείχνει και η λυσσαλέα επίθεση κυβέρνησης - τρόικας - επιχειρηματικών ομίλων κατά της ΕΡΤ. Να βγούμε στους δρόμους πριν μας πετάξουν στο δρόμο!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ