Τετάρτη 12 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο φασισμός αντιμετωπίζεται μόνο από το λαό και την πάλη του

Γρηγοριάδης Κώστας

Διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για να αντιμετωπίσουν την αύξηση των εγκλημάτων με ρατσιστικά κίνητρα υπάρχουν, ισχύουσα ειδική αντιρατσιστική νομοθεσία υπάρχει, κι όμως παρ' όλα αυτά:

Η προχτεσινή δίκη των τριών φασιστοειδών για τη δολοφονική επίθεση εναντίον μεταναστών, στον Αγ. Παντελεήμονα αναβλήθηκε για 9η φορά. Η καθ' όλα νομότυπη διαδικασία που ξεκίνησε με τις συλλήψεις των φασιστοειδών, της υποψήφιας του φασιστικού ναζιστικού μορφώματος της «Χρυσής Αυγής» Θ. Σκορδέλη και των ομοϊδεατών της, Ι. Λουκιανού και Γ. Μαρκουλάκη, αναβάλλεται ...αισίως για 2,5 χρόνια!

Πρόσφατη δίκη δύο φασιστοειδών που κατηγορούνταν για εμπρησμό μαγαζιού Καμερουνέζου στον Αγ. Παντελεήμονα, αναβλήθηκε για... άγνωστη δικάσιμο. Ο ένας από τους δύο είχε ομολογήσει μάλιστα ότι συμμετείχε σε «ομάδα εφόδου» κατά μεταναστών που δρούσε οργανωμένα και με συγκεκριμένη κάλυψη... Τι αποδεικνύεται; Οτι ο φασισμός, ο ρατσισμός και η εγκληματική δράση των φορέων τους, ενώ μπορεί να αντιμετωπιστεί, στις δύο παραπάνω περιπτώσεις έχουμε εγκληματική δράση, εντούτοις η συγκεκριμένη τακτική αποθρασύνει τους φασίστες. Να γιατί λέμε ότι το αστικό κράτος, τα κόμματα που στηρίζουν το σύστημα, άλλα πράγματα σκέφτονται με τους αντιρατσιστικούς νόμους, το πώς θα αντιμετωπίσουν το εργατικό, το λαϊκό κίνημα. Ο λαός με την πάλη του, με το να απομονώνει όπου βρίσκει τα φασιστοειδή και τις ρατσιστικές συμπεριφορές, μπορεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο. Ο λαός που με τον αγώνα του θα στοχεύει και στο να εξαλείψει τη ρίζα του κακού, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και θρέφει τα ρατσιστικά φαινόμενα, το φασισμό. Υπάρχει πρόσφατη εμπειρία αποφασιστικής αντιμετώπισης και απομόνωσης της Χρυσής Αυγής και άλλων ρατσιστικών, ναζιστικών οργανώσεων, η Τσαριτσάνη της Λάρισας, όπου οι χρυσαυγίτες κάτω από τη γενικευμένη κατακραυγή, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από εκδήλωση για τους 45 εκτελεσμένους το Μάρτη του 1943, δείχνει το δρ όμο. Το Αγρίνιο που τα φασιστοειδή εμφανίστηκαν με βουλευτή τους να καταθέσουν στεφάνι σε εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων και διώχτηκαν κακήν κακώς από την οργανωμένη λαϊκή αντίδραση δείχνει το δρόμο. Η Πάρος όπου κάτοικοι και φορείς του νησιού αντέδρασαν δυναμικά σε μάζωξη φασιστοειδών στον τόπο τους δείχνει το δρόμο....


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ