Τετάρτη 12 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Καταγράφεται ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων

MotionTeam

Σημαντικά βήματα στην πάλη για την αλλαγή των συσχετισμένων δύναμης, της ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος πετυχαίνουν οι ταξικές δυνάμεις, όπως επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα αρχαιρεσιών σε μια σειρά από συνδικάτα. Τα θετικά αυτά αποτελέσματα αποτελούν παρακαταθήκη για την οργάνωση και πάλη των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που χτυπά δικαιώματα και κατακτήσεις για να «σωθούν» τα μονοπώλια. Συγκεκριμένα:

Σωματείο Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Ιωαννίνων

Στα χέρια των εργαζομένων πέρασε το Σωματείο Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων στα Γιάννενα, αναδεικνύοντας με αυξημένη συμμετοχή και με απόλυτη πλειοψηφία σε πρώτη δύναμη το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 137 ψηφισάντων (από 119 στις αρχαιρεσίες του 2010), το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» που στηρίχθηκε από το ΠΑΜΕ πήρε 126 ψήφους (από 55), καταλαμβάνοντας και τις 7 έδρες στο νέο ΔΣ του (από 3). Εξέλεξε 3 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων (από 1) και 1 αντιπρόσωπο για την Ομοσπονδία του κλάδου (από 0).

Η «Ταξική Ενότητα» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) που στις προηγούμενες εκλογές δεν συμμετείχε, έλαβε 8 ψήφους, χωρίς να εκλέξει κανέναν αντιπρόσωπο στο ΔΣ, Εργατικό Κέντρο και Ομοσπονδία. Αποκαλυπτική, ωστόσο, για ακόμη μια φορά του ρόλου που διαδραματίζουν οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο κίνημα ήταν η ένσταση που υπέβαλαν την ώρα που άνοιγαν οι κάλπες, λίγο δηλαδή πριν ξεκινήσει η καταμέτρηση, ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες οι εκλογές του σωματείου, επειδή σε έναν κλάδο όπως είναι ο επισιτισμός - τουρισμός όπου η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία οργιάζει, πάρθηκε απόφαση από την Εφορευτική Επιτροπή να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες του σωματείου τους και οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.

Μια στάση που θα τη ζήλευαν και οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ που μπορεί να μην κατόρθωσαν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο αλλά καθώς οι πράξεις και τα γεγονότα δείχνουν βρήκαν άξιο εκπρόσωπο και συνεχιστή.

Το αποτέλεσμα αποτελεί σημαντική αγωνιστική παρακαταθήκη για την οργάνωση της πάλης και την ανασυγκρότηση του σωματείου που τα τελευταία χρόνια είχε μετατραπεί σε σφραγίδα, με ευθύνη των δυνάμεων του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που με τον εκφυλισμό και τη διαλυτική κατάσταση, την ενσωμάτωση στην κυρίαρχη αντεργατική πολιτική, οδήγησαν σε πλήρη αποξένωση τους εργαζόμενους στον κλάδο. Χαρακτηριστικό γι' αυτό ήταν η αδυναμία τους να πραγματοποιηθούν εμπρόθεσμες εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ και αντιπροσώπων σε Εργατικό Κέντρο και την Ομοσπονδία. Στην κατάσταση αυτή, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μέσα και από την προσωρινή διοίκηση, πρωτοστάτησαν το προηγούμενο διάστημα στην ανασυγκρότηση του σωματείου.

Σωματείο Εργαζομένων ΚΑΤ

Σε πρώτη δύναμη αναδείχθηκαν οι ταξικές δυνάμεις στις εκλογές του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Ψήφισαν 864 (από 757 το 2011) και έγκυρα ήταν 827 (από 716). Ελαβαν: Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) 251 ψήφους (από 217) και 3 έδρες (από 3), Αγωνιστική Ενότητα (ΣΥΡΙΖΑ) 227 ψήφους και 3 έδρες, Δημοκρατική Συμμαχία (ΠΑΣΚΕ) 221 (από 357) και 3 έδρες (από 6) και Ενωτική Φωνή (ΔΑΚΕ) 128 ψήφους (από 142) και 2 έδρες (από 2). Η παράταξη Αγωνιστική Ενότητα δεν είχε πάρει μέρος στις περασμένες εκλογές.

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων

Σε πρώτη δύναμη ξανααναδείχτηκε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων. Σε σύνολο 675 ψηφισάντων (28 άκυρα - λευκά) η παράταξη «Ενότητα» έλαβε 222 ψήφους και εκλέγει 3 εκπροσώπους στη νέα 9μελή διοίκηση. Η «Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτικών Υπαλλήλων» (ΔΑΚΕ) έλαβε 200 ψήφους και διατηρεί τους 3 αντιπροσώπους στη νέα διοίκηση. Οι «Αγωνιστικές Συσπειρώσεις» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) έλαβαν 129 ψήφους και εκλέγουν 2 εκπροσώπους. Η «Δυναμική Πρωτοβουλία Εργαζομένων» (ΠΑΣΚΕ) 84 ψήφους και επανεκλέγει 1 έδρα. Η «Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε 12 ψήφους και δεν παίρνει καμία έδρα.

Πανελλήνια Ενωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων

Ενισχυμένες βγήκαν οι ταξικές δυνάμεις (ΕΣΑΚ-Σ) από τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην Πανελλήνια Ενωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ) και αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία (ΠΟΓΕΔΥ) παρότι καταγράφηκε μείωση της συμμετοχής. Για το νέο ΔΣ η ΕΣΑΚ-Σ πήρε 105 ψήφους και δύο έδρες. Η ΔΑΚΕ πήρε 270 ψήφους και πέντε έδρες. Η ΠΑΣΚ πήρε 112 ψήφους και δύο έδρες. Η ΑΚΙΓΔΥ (ΣΥΡΙΖΑ) πήρε 137 ψήφους και δύο έδρες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σημαντική ενίσχυση της ΔΑΣ κόντρα στις εργοδοτικές παρεμβάσεις(2017-04-14 00:00:00.0)
Ενισχυμένη η ΔΑΣ στις εκλογές της ΕΠΗΕΑ(2017-04-08 00:00:00.0)
Αποτέλεσμα - σταθμός για τη δράση του Συνδικάτου(2013-11-26 00:00:00.0)
Τα αποτελέσματα του Συνεδρίου της ΟΛΜΕ(2013-07-05 00:00:00.0)
Αποτελέσματα αρχαιρεσιών σε διάφορους χώρους(2012-04-05 00:00:00.0)
Ανοδος για τις ταξικές δυνάμεις(2006-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ