Πέμπτη 6 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Κινητοποιήσεις σήμερα για την Κοινωνική Ασφάλιση

  • Παναττική κινητοποίηση συνταξιούχων σήμερα, στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

Στη μάχη για την υπεράσπιση των συντάξεων, της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, της Υγείας και της Πρόνοιας ρίχνονται σήμερα οι συνταξιούχοι, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Μαζικά καλούνται να συμμετάσχουν σήμερα οι συνταξιούχοι στην κινητοποίηση που διοργανώνουν στις 10 το πρωί, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΠΕΣ-ΝΑΤ - ΟΤΑ και Ταμείου Ασφάλισης Εμπόρων ΟΑΕΕ. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση των συνταξιούχων αποφάσισαν η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλών και συνδικαλιστές της ΣΕΑΑΝ και καλούν σε προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο «Χόντος Σέντερ» στην Ομόνοια.

Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει και η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν:

  • Η κυβέρνηση άμεσα να εγγυηθεί την καταβολή των συντάξεων, χωρίς καμία περικοπή και να δοθούν αυξήσεις.
  • Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες όλων των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων και αποκατάσταση όλων των περικοπών.
  • Κατάργηση των χαρατσιών και κατασχέσεων.
  • Οι συντάξεις κύριες και επικουρικές να εκδίδονται σύντομα σε εύλογο χρονικό διάστημα και να αποδίδονται άμεσα στους δικαιούχους τους.
  • Να προσληφθεί άμεσα προσωπικό στα ασφαλιστικά Ταμεία, αίτημα καθολικό χωρίς να δίνεται λύση.
  • Να διασφαλιστεί δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ΑμεΑ, ανέργους, εργαζομένους με προσωρινή απασχόληση σε όλη την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
  • Να αποδοθούν στους δικαιούχους τα δελτία θεραπευτικού τουρισμού, λουτροθεραπείας και κοινωνικού Τουρισμού.
Κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές της χώρας

Κινητοποιήσεις έχουν, επίσης, προγραμματιστεί για σήμερα:

Στα Γιάννενα, συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο που διοργανώνουν οι Τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ, στις 11 το πρωί και συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης στις 7.30 το απόγευμα μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, διοργανώνουν τα σωματεία συνταξιούχων, εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων, οικοδόμων, ιδιωτικών εκπαιδευτικών, τουριστικών επαγγελμάτων και η τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ.

Στα Τρίκαλα, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, θα πραγματοποιηθεί παντρικαλινή σύσκεψη φορέων, στην οποία αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα για την οργάνωση της αγωνιστικής δράσης.

Στην Τρίπολη, στις 7 μ.μ., το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ καλεί σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία.

Στο Βόλο, αύριο, Παρασκευή, 7 Ιούνη, στις 11 π.μ., στο Νοσοκομείο, με την απαίτηση να συμπληρωθούν άμεσα τα κενά σε προσωπικό και εξοπλισμό. Στις 12 Ιούνη, στον ΟΑΕΕ, για τα ζητήματα των συντάξεων, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των χρεών των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων. Στις 18 Ιούνη, στο ΙΚΑ, για τη σφράγιση των βιβλιαρίων Υγείας όλων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 15 Δεκέμβρη(2017-12-09 00:00:00.0)
Ακούραστοι στους αγώνες οι συνταξιούχοι(2014-12-03 00:00:00.0)
Δράση σε όλη τη χώρα για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης(2013-06-04 00:00:00.0)
Λαϊκή κινητοποίηση στις 6 Ιούνη(2013-06-02 00:00:00.0)
Στις 19 Απρίλη το πανελλαδικό συλλαλητήριο(2013-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ