Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Ιούνη 2013 - αριθ. φύλλου: 11567

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Κινητοποιήσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση σήμερα στη Λάρισα αύριο σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

ΣΕΛ.  6
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος

ΣΕΛ.  19

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας

Επίκαιρη Ερώτηση της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα προς τον πρωθυπουργό

Το ΚΚΕ ζητά να παρθούν μέτρα για την ανακούφιση συνταξιούχων και ασφαλισμένων, με τη διασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων και σύγχρονων και δωρεάν δημόσιων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και να καλυφθούν οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ, με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό. Το ΚΚΕ στηρίζει τα σύγχρονα αιτήματα των εργαζομένων και των ασφαλισμένων, τους στόχους πάλης και τις διεκδικήσεις που αναπτύσσουν. Εχουν πληρώσει και με το παραπάνω και δικαιούνται αξιοπρεπείς συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


ΣΕΛ.  7

ΤΟΥΡΚΙΑ
Μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Συνεχίστηκαν και χθες οι διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία, που εξελίχθηκαν σε μαζικό κίνημα αντίδρασης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Χθες ανακοινώθηκε από ιατρικές πηγές ότι ακόμα ένας διαδηλωτής, ο Αμπντουλάχ Κομέρτ, 22 χρονών, έχασε τη ζωή του. Επιστολή του ΚΚ Τουρκίας προς το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  15

ΚΚΕ
Επιταχύνουν τα αντιλαϊκά μέτρα

Η νέα επίσκεψη της τρόικας αποσκοπεί στην επιτάχυνση των αντιλαϊκών μέτρων, που έχουν ήδη συναποφασιστεί με την ελληνική κυβέρνηση και προβλέπουν απολύσεις υπαλλήλων μέσω της κατάργησης οργανισμών και φορέων του Δημοσίου, ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές σε επιδόματα, επέκταση και μονιμοποίηση των χαρατσιών, με φορολόγηση και των αγροτεμαχίων. Αυτό άλλωστε επιβεβαίωσε, με τη σημερινή συνέντευξή της, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι ο δρόμος των επενδύσεων και της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας περνάει μέσα από τις περικοπές των μισθών και την πλήρη απελευθέρωση της δράσης του κεφαλαίου, την οποία θα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πιστέψει στα ψέματα της συγκυβέρνησης, αλλά και των άλλων κομμάτων, ότι δήθεν η καπιταλιστική ανάκαμψη θα οδηγήσει σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού.Πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ

ΣΕΛ.  3
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αφήνει ασύδοτους τους φραουλάδες

ΣΕΛ.  9
Πανυγειονομική απεργία την Παρασκευή

ΣΕΛ.  10
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Πειθαρχικές ποινές σε φοιτητές που αγωνίστηκαν

ΣΕΛ.  21
Σήμερα η κινητοποίηση των τυφλών

ΣΕΛ.  8
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αύριο η παράσταση διαμαρτυρίας για τους ανέργους

ΣΕΛ.  9
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέτρα Υγείας και Ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς

ΣΕΛ.  8
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
«Παράθυρο» για κατασχέσεις πρώτης κατοικίας

Την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μεθοδεύει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, βάζοντας ουσιαστικά βόμβα στα θεμέλια δεκάδων χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών που εξαιτίας της κρίσης και της κυβερνητικής πολιτικής αδυνατούν να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους προς τις τράπεζες.


ΣΕΛ.  17


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org