Πέμπτη 6 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΕΞΤΡΑ»
Κλιμακώνουν τον απεργιακό τους αγώνα

Τη 18η μέρα των απεργιακών τους κινητοποιήσεων διανύουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο σούπερ μάρκετ «ΕΞΤΡΑ» στο Λαύριο, με τη στήριξη και αλληλεγγύη του Εργατικού Κέντρου της περιοχής, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, των εργαζομένων και καταναλωτών. Διεκδικούν την ανάκληση της απόλυσης της απολυμένης, μετά από 20 χρόνια δουλειάς, συναδέλφισσάς τους, την αποκατάσταση των μισθών με βάση την κλαδική σύμβαση του εμπορίου του 2011 για όλους τους εργαζόμενους, το σταμάτημα των ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Το Σάββατο, 8 Ιούνη, στις 11 το πρωί διοργανώνεται συλλαλητήριο αλληλεγγύης μπροστά από το κατάστημα, το οποίο διοργανώνουν σωματεία της περιοχής.

Η εργοδοσία, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, θορυβημένη από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων αλλά και την αλληλεγγύη εργαζόμενων άλλων κλάδων και καταναλωτών, επιχειρεί να σπάσει τον απεργιακό αγώνα. Συγκεκριμένα, η εργοδοσία εξέδωσε φυλλάδιο με εκπτωτικό κουπόνι και με φτηνά προϊόντα, αποκλειστικά για το κατάστημα του Λαυρίου, για να «εξαγοράσει» τους καταναλωτές και να σταματήσουν να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με το να μην ψωνίζουν από το συγκεκριμένο κατάστημα. Παράλληλα, μεταφέρει απεργοσπαστικό μηχανισμό από άλλα καταστήματα.

«Φαίνεται ότι η εργοδοσία δεν ξέρει πού έχει έρθει. Ηρθε η ώρα να μάθουν τι σημαίνει ταξική αλληλεγγύη, τι σημαίνει αξιοπρέπεια, τι σημαίνει εργατογειτονιά. Συνάδελφοι καταναλωτές στηρίξτε τους συνάδελφους απεργούς, εκφράστε την αλληλεγγύη σας με κάθε τρόπο. Ολοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα σωματεία το Σάββατο, 11 το πρωί, μπροστά από το κατάστημα», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org