Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Ιούνη 2013 - αριθ. φύλλου: 11569

Στη Σούδα το 22ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

ΣΕΛ.  19
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Προϋπόθεση για διέξοδο υπέρ του λαού είναι να αλλάξει χέρια η εξουσία

ΣΕΛ.  3,   7

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ εμπορευματοποίησης του νερού

Ημερίδα της Kομματικής Oργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με θέμα «Νερό: Κοινωνικό αγαθό ή εμπόρευμα; Οι θέσεις του ΚΚΕ».

MotionTeam

Το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένη πολιτική διαχείρισης του νερού με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία, που θα υλοποιεί ο Ενιαίος Κρατικός Φορέας, λαϊκή ιδιοκτησία, διασφαλίζοντας:

  • Την κατασκευή υποδομών εμπλουτισμού των επίγειων και υπόγειων υδροφορέων και τεχνικές εξοικονόμησης του διαθέσιμου νερού.
  • Την αύξηση των αρδευόμενων εκτάσεων για στήριξη της εγχώριας αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής.
  • Την εξασφάλιση επαρκούς λαϊκής κατανάλωσης, με ελεγμένο, ποιοτικό νερό, ως κοινωνικό αγαθό.
  • Την προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας.
  • Τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας με αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού της.
  • Την προστασία των δασών, την ανάταξη οικοσυστημάτων, ποταμών και λιμνών.
  • Τη διαμόρφωση εθνικού σχεδίου ασφαλούς διαχείρισης των αποβλήτων.
  • Την αξιοποίηση της κατασκευής υδροηλεκτρικών σταθμών και έργων υποδομής ύδρευσης, άρδευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας ως μοχλών ανάπτυξης εγχώριων βιομηχανικών κλάδων της μεταποίησης και των κατασκευών.

ΣΕΛ.  8  -  9

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Κλιμάκωση της πάλης για την Κοινωνική Ασφάλιση

Το ότι βρίσκονται σταθερά στην πρώτη γραμμή του αγώνα, απέδειξαν για μια ακόμα φορά οι συνταξιούχοι με τα χτεσινά τους συλλαλητήρια στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας. Οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων απηύθυναν κάλεσμα για κλιμάκωση του αγώνα για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.


ΣΕΛ.  14  -  15

ΚΚΕ
Μαχητική δράση κόντρα στην καταστολή

Με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις διαδηλώσεις, η κυβέρνηση κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση και την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» εναντίον των εργαζομένων. Με τις προϋποθέσεις που βάζει, ο κάθε αστυνομικός διευθυντής θα μπορεί να απαγορεύει οποιαδήποτε διαδήλωση θεωρεί «μικρή» συγκριτικά με τη σημασία του συγκεκριμένου δρόμου ή της συγκεκριμένης περιοχής για την «κοινωνικοοικονομική» ζωή της πόλης, δηλαδή για τα μεγάλα συμφέροντα. Ειδικά το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων, τα μεγάλα λιμάνια θέλουν να τα κάνουν απαγορευμένες ζώνες, για να μη φτάνει σ' αυτά η αγωνία, η διαμαρτυρία, η διεκδίκηση των εργαζομένων, της νεολαίας που έχουν γονατίσει από τις αντεργατικές πολιτικές. Οι εργαζόμενοι που παράγουν τον πλούτο και παίρνουν ψίχουλα δεν ανήκουν στην «κοινωνικοοικονομική» ζωή των πόλεων, το προνόμιο αυτό ανήκει μόνο στους καπιταλιστές και τους μεγαλέμπορους. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να είναι έτοιμο για αποφασιστική μαχητική δράση και απάντηση στην κρατική καταστολή, στην προσπάθεια κατάργησης του δικαιώματος της διαδήλωσης και κάθε λαϊκού δικαιώματος.



Σήμερα η πανυγειονομική απεργία

ΣΕΛ.  11
ΤΟΥΡΚΙΑ
Συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις

ΣΕΛ.  17
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στην κρίση των αστυνομικών διευθυντών

ΣΕΛ.  21
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ - ΤΡΟΛΕΪ
Αυξάνουν την τιμή των εισιτηρίων

ΣΕΛ.  22
ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Μαζικά τα λουκέτα στους αυτοαπασχολούμενους

ΣΕΛ.  12
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιμένει να μην απαντάει σε Ερωτήσεις του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  7
ΔΝΤ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Κόντρα για τον επιμερισμό ζημιάς - κερδών

ΣΕΛ.  6
ΚΚΕ
Αταλάντευτα στο πλευρό των ναυτεργατών

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη στάση της κυβέρνησης, η οποία με εισαγγελείς, απειλές και τρομοκρατία επιτίθεται στους ναυτεργάτες που διεκδικούν τα δεδουλευμένα επτά και πλέον μηνών. Το ΚΚΕ στηρίζει το δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών, βρίσκεται αταλάντευτα στο πλευρό τους και καλεί όλο το λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη και τη στήριξή του ενάντια στην τρομοκρατία της κυβέρνησης και των εφοπλιστών.


ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ