Πέμπτη 6 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αγωνιστικό μέτωπο για την Κοινωνική Ασφάλιση

Με επιτυχία έγιναν οι κινητοποιήσεις σε Λάρισα και Τρίκαλα, ακολουθεί ο Βόλος

Μήνυμα μαζικού και οργανωμένου ξεσηκωμού για την υπεράσπιση των συντάξεων, των παροχών Υγείας και γενικότερα των ασφαλιστικών ταμείων, στέλνει προς τους ασφαλισμένους εργάτες, ΕΒΕ, αγρότες, συνταξιούχους, αλλά και τους ανασφάλιστους, η χτεσινή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, την οποία οργάνωσαν 45 σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων, συνταξιούχων, ΕΒΕ, αγροτών και σπουδαστών και Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου, Θ. Γούσιου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Τ. Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ο οποίος, αφού εξέφρασε την ταξική αλληλεγγύη των εργατών της Λάρισας στους αγωνιζόμενους εργάτες και στο λαό της Τουρκίας, αναφέρθηκε στην άσχημη κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία, σημειώνοντας ότι είναι αποτέλεσμα σχεδιασμένης κρατικής παρέμβασης που έχει ως βασικούς στόχους τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και τη μεταφορά των ασφαλιστικών βαρών του κράτους και των μονοπωλίων στις πλάτες των εργαζομένων.

Τόνισε ότι, για να είναι αποτελεσματικοί οι εργατικοί - λαϊκοί αγώνες για την Κοινωνική Ασφάλιση χρειάζεται:

  • Οργάνωση και κίνημα αποφασισμένο, ηγεσίες αφοσιωμένες και ικανές για αγώνα μέχρι τέλους.
  • Κοινωνική συμμαχία εργατών, μικρών ΕΒΕ, αγροτών, νέων και γυναικών, οργανωμένους αγώνες, μορφές πάλης που θα προφυλάσσουν το κίνημα από τυχοδιωκτισμούς, που θα συσπειρώνουν κάθε χρονική στιγμή εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα, που θα τους προετοιμάζουν για σύγκρουση με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Και κάλεσε τους εργάτες κι όλα τα λαϊκά στρώματα να ξεσηκωθούν ενάντια στη βαρβαρότητα, να μην επιτρέψουν κανείς να δουλεύει ανασφάλιστος, να αποτρέψουν τις νέες μειώσεις συντάξεων και παροχών, τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων.

Στο ψήφισμα που διάβασε ο Θ. Κουματζέλης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και εγκρίθηκε στη συγκέντρωση εκφράζεται η αντίθεση των συγκεντρωμένων στις πολιτικές μειώσεων των συντάξεων και των παροχών των ασφαλιστικών ταμείων, στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης και της Υγείας, στη διαχρονική πολιτική καταλήστευσης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, στα σχέδια διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ιδιωτικοποίησή της. Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στα Τρίκαλα

Κινητοποίηση στον ΕΟΠΥΥ (πρώην κτίριο ΙΚΑ), για την υπεράσπιση των συντάξεων και της Κοινωνικής Ασφάλισης πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα από σωματεία των ΕΒΕ. Στην κινητοποίηση που υποστηρίχθηκε και από τη Γραμματεία Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ και είχε σαν κύριο στόχο να αναδείξει ποιος οδηγεί την Κοινωνική Ασφάλιση στη διάλυση και το ξεπάτωμα, συμμετείχαν τα σωματεία επιπλοποιών - ξυλουργών, ψυκτικών, ο σύλλογος μηχανοσιδηρουργών ο σύνδεσμος εμπόρων υαλοπινάκων Τρικάλων, το σωματείο περιπτεριούχων, τα σωματεία ΕΒΕ Καλαμπάκας και Φαρκαδόνας, καθώς και εκλεγμένοι συνδικαλιστές και ΕΒΕ άλλων σωματείων.

Νέο ραντεβού κλείστηκε για σήμερα Πέμπτη 6 Ιούνη και την παντρικαλινή σύσκεψη με εργατικά σωματεία, αγροτικούς συλλόγους, σωματεία συνταξιούχων, φορείς γυναικών και νεολαίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων.

Στο Βόλο

Την αγωνιστική σκυτάλη παίρνει ο Βόλος, όπου εργατικά σωματεία και σύλλογοι συνταξιούχων και ΕΒΕ, έχουν προγραμματίσει τις παρακάτω κινητοποιήσεις:

  • Αύριο, Παρασκευή, 7 Ιούνη, στις 11 π.μ., στο Νοσοκομείο, με την απαίτηση να συμπληρωθούν άμεσα τα κενά σε προσωπικό και εξοπλισμό. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, χτες, εκπρόσωποι των σωματείων και των συλλόγων υπογράμμισαν ότι η αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης στο νοσοκομείο πρέπει να γίνει υπόθεση του εργαζόμενου λαού και κάλεσαν τους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου, να μείνουν πιστοί στον όρκο που έχουν δώσει για την περίθαλψη όλων των ασθενών, κηρύσσοντας ανυπακοή στην απαγόρευση της φροντίδας όσων δεν έχουν τα χρήματα ή την ασφαλιστική κάλυψη.
  • Στις 12 Ιούνη, στον ΟΑΕΕ, για τα ζητήματα των συντάξεων, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των χρεών των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων.
  • Στις 18 Ιούνη, στο ΙΚΑ, για τη σφράγιση των βιβλιαρίων Υγείας όλων.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org