Πέμπτη 6 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΥΦΛΟΙ
Διαδήλωσαν χτες στη Βουλή

Κλούβες των ΜΑΤ τους έφραξαν το δρόμο προς το Μέγαρο Μαξίμου

Ο Σπ. Χαλβατζής μιλάει στους διαδηλωτές
Ο Σπ. Χαλβατζής μιλάει στους διαδηλωτές
Κινητοποίηση στη Βουλή με στόχο να διαδηλώσουν και στο Μέγαρο Μαξίμου έκαναν χτες οι τυφλοί. Ωστόσο, κλούβες των ΜΑΤ είχαν φράξει το δρόμο στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού και παρεμπόδισαν τους διαδηλωτές. Τελικά, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Τυφλών Ελλάδας που πέρασε το «φράγμα», το μόνο που απέσπασε ήταν κενές υποσχέσεις για κλείσιμο συνάντησης με τον πρωθυπουργό τις επόμενες 15 μέρες.

Στη συγκέντρωση, συμμετείχε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» και προβάλλοντας αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των τυφλών και των υπόλοιπων ΑμεΑ, όπως: Επαναφορά όλων των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο. Καμία περικοπή στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας. Εκτακτη οικονομική ενίσχυση τυφλών και αναπήρων με 1.000 ευρώ. Κανένας τυφλός, κανένας ανάπηρος χωρίς φάρμακα και θεραπείες, με κάλυψη του κόστους 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πάγωμα όλων των δανείων. Καμία κατάσχεση σπιτιού, διακοπή ρεύματος, νερού ή σταθερού τηλεφώνου, επειδή κάποιος δεν έχει να πληρώσει. Μαζικές προσλήψεις τυφλών και αναπήρων με ευθύνη του κράτους. Γενναία κρατική χρηματοδότηση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών για την αναβάθμιση των σχολών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κ.ά.

Στο πλευρό των ανάπηρων, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την συμπόρευση του ΚΚΕ, ο βουλευτής του Κόμματος, Σπύρος Χαλβατζής, δήλωσε: «Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αναπήρων και παλεύουμε μέσα και έξω από τη βουλή ώστε να καλυφθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες και να αρθούν όλα τα μέτρα που πλήττουν τόσο το λαό όσο και ειδικότερα τους αναπήρους».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org