Πέμπτη 23 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ψήφο στη «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα - Συνεργαζόμενοι»

Σε ενίσχυση του ψηφοδελτίου της στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Αττικής και νήσων, που ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώνονται στις 28 του Μάη, καλεί με ανακοίνωσή της η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα - Συνεργαζόμενοι» που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ.

Η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» επισημαίνει ότι οι αναδιαρθρώσεις που γίνονται στο αστικό κράτος αποσκοπούν στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των σύγχρονων αναγκών των καπιταλιστών. «Οι αλλαγές ανταποκρίνονται στην κατεύθυνση περιορισμού των κρατικών δαπανών, στους τομείς των κοινωνικών υπηρεσιών, τσακίζουν κάθε δικαίωμα για παροχές σε Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία, ανατρέπουν εργασιακές σχέσεις και κοινωνικά δικαιώματα, ενισχύουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Από εδώ πηγάζουν και οι εξελίξεις στο χώρο μας. Διαλύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, ενισχύουν την εισφοροδιαφυγή και προωθούν τη μείωση και κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών, την κρατική υποχρηματοδότηση. Χαρίζουν και τα τελευταία αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων στις τράπεζες. Κλείνουν υποκαταστήματα και διαλύουν το ΙΚΑ παραδίδοντάς το κομμάτι κομμάτι στους επιχειρηματίες» κ.ά.

Καταλήγοντας καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τη συνδικαλιστική πλειοψηφία, που παραμένει ένας από τους βασικούς στυλοβάτες της αντεργατικής πολιτικής, και να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιό της με στόχο την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων «μέσα από ένα ισχυρό, μαζικό, ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Κίνημα ικανό να αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, ικανό να συγκρούεται με την εργοδοσία και με τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Μαζί με τους ασφαλισμένους να παλεύει για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεθοδευμένη επίθεση κατά συνδικαλίστριας(2005-11-16 00:00:00.0)
Συνεχίζουν στο Μενίδι(2001-06-09 00:00:00.0)
Συνέδριο χωρίς πρόγραμμα(1997-04-08 00:00:00.0)
Αλυσίδα κινητοποιήσεων στα νοσοκομεία(1996-12-11 00:00:00.0)
Σκάνδαλο είναι το ίδιο το ξεπούλημα(1995-03-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ