Τρίτη 8 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνέδριο χωρίς πρόγραμμα

Ανακοίνωση της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας" για το 16ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΥΓΥ - ΙΚΑ

Χωρίς κανένα προγραμματισμό για δράση για την αντιμετώπιση των καυτών προβλημάτων των εργαζομένων έληξε το 16ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υγειονομικών Υπαλλήλων ΙΚΑ (ΠΟΥΓΥ - ΙΚΑ), που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 29 - 30 Μάρτη, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υγειονομικών" (ΔΕΥ).

Η πλειοψηφία της ηγεσίας της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΟΚ) - υπογραμμίζει η ΔΕΥ - το μόνο αίτημα που πρόβαλε ήταν η διεκπεραίωση των πλασματικών ωρών από τη διοίκηση του ΙΚΑ, ενώ στην ίδια λογική κινήθηκαν και οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΝ.

Η ΔΕΥ κινήθηκε στη βάση υπεράσπισης των δίκαιων αιτημάτων των υγειονομικών και της προάσπισης του δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, προτείνοντας συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης που θα αφορά τα παρακάτω θέματα: Την τεράστια έλλειψη προσωπικού στα υποκαταστήματα και νοσοκομεία του ΙΚΑ. Τα αλλότρια καθήκοντα που εξασκούν οι νοσηλεύτριες. Την έλλειψη ακτινοπροστασίας στα ακτινολογικά τμήματα και τη λειτουργία τους χωρίς άδεια από το "Δημόκριτο" με κίνδυνο της ζωής των εργαζομένων και των ασθενών. Την τεράστια έλλειψη προσωπικού στα φαρμακεία, με αποτέλεσμα να μεθοδεύεται η ανάθεση του ελέγχου των συνταγογραφιών σε ιδιωτικές εταιρίες.

Η ΔΕΥ δηλώνει αποφασισμένη να αναπτύξει την πάλη ενάντια στην επιχείρηση ανατροπής των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την εμπορευματοποίηση της υγείας, καθώς και ενάντια στο αντιλαϊκό μισθολόγιο που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση. Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Παλεύουμε για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και ουσιαστική αύξηση στους βασικούς μισθούς, για μείωση των ορίων συνταξιοδότησης και αύξηση των συντάξιμων αποδοχών".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ