Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αλυσίδα κινητοποιήσεων στα νοσοκομεία

Σήμερα η πανελλαδική στάση εργασίας (11πμ - 3μμ) και παραστάσεις σε όλες τις νομαρχίες

Αρχίζουν από σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, ενάντια στον ανθυγιεινό προϋπολογισμό λιτότητας της κυβέρνησης.Για σήμερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προκηρύξει πανελλαδική τετράωρη στάση εργασίας (11πμ - 3μμ), στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν παραστάσεις σε όλες τις νομαρχίες της χώρας.

Στην Αθήνα σήμερα θα γίνει συγκέντρωση στο θέατρο "Βρετάνια", ώρα 12 μ., και θα ακολουθήσει παράσταση στον υφυπουργό Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκη. Επίσης σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα γίνει συγκέντρωση και θα ακολουθήσει παράσταση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Αύριο, Πέμπτη, θα γίνει συγκέντρωση στο θέατρο "Αλφα", ώρα 12 μ., και θα ακολουθήσει παράσταση των Διοικητικών Συμβουλίων στον υπουργό Υγείας- Πρόνοιας.

Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 17 Δεκέμβρη που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Σήμερα αρχίζει και η τριήμερη πανελλαδική απεργία (11 - 13 Δεκέμβρη 1996) των γιατρών του ΙΚΑ. Με χτεσινή ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία των γιατρών του ΙΚΑ καταγγέλλει τη Διοίκηση του ΙΚΑ για απεργοσπαστικές ενέργειες.

Τη συμμετοχή της στην απεργία της ΑΔΕΔΥ (17 Δεκέμβρη 1996) αποφάσισε και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η "Δημοσιοϋπαλληλική"

Την ανάγκη για τη σφυρηλάτηση της ενότητας και αλληλεγγύης με τους άλλους εργαζόμενους, που απειλούνται απ' την ανεργία και τη φτώχεια, τονίζει σε ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα των Υγειονομικών" (ΔΕΥ).

"Και αυτός ο προϋπολογισμός είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του περιβόητου προγράμματος σύγκλισης, που επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ενωση, ώστε να εξασφαλιστούν ακόμα μεγαλύτερα υπερκέρδη για τα μονοπώλια και την πλουτοκρατία", υπογραμμίζει η ΔΕΥ, ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνει: "Οι δαπάνες για την Υγεία - Πρόνοια και Ασφάλιση περικόπηκαν δραστικά, ώστε στο σύνολο του κρατικού προϋπολογισμού να είναι στα επίπεδα που ήταν πριν μια δεκαετία και να αντιπροσωπεύουν μόλις το 5,75% των συνολικών δαπανών".

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ καταλήγει με κάλεσμα για τη συγκρότηση ενωτικού αγωνιστικού μετώπου πάλης, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι ο αγώνας των αγροτών δείχνει το δρόμο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ