Πέμπτη 23 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Απαιτείται οργάνωση του αγώνα από τα κάτω!

Οι εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης ήταν από τα βασικά ζητήματα που απασχόλησαν την τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Επίσης συζητήθηκαν το προσχέδιο νόμου για την οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης, η κατάσταση στον ΟΠΑΔ και το επικείμενο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ αναφερόμενοι στις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης ανέδειξαν τα πολιτικά, επικοινωνιακά και τυχοδιωκτικά παιχνίδια που έπαιξαν οι παρατάξεις ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΣΥΡΙΖΑ) - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.) - ΠΑΣΚ στις πλάτες του κλάδου. Πρότειναν την ανάπτυξη αγώνων που θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να πάρει πίσω την επιστράτευση των καθηγητών. Κοινή δράση με τους κλάδους που είναι σε επιστράτευση (ναυτεργάτες, μετρό) με συλλαλητήρια, γενικές συνελεύσεις, γενικότερα με αποφάσεις για την οργάνωση του αγώνα, από τα κάτω, στους τόπους δουλειάς. Κλιμάκωση της πάλης και με απεργία. Αυτό να προκύπτει καταρχήν από τους ίδιους τους εργαζόμενους που είναι σε επιστράτευση, τις γενικές συνελεύσεις, τις συλλογικές αποφάσεις τους. Η πρόταση για απεργία διαρκείας στην ΟΛΜΕ, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί ή να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για αυτή την πράξη, ήταν τυχοδιωκτική. Να σημειωθεί ότι η «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ), η οποία μαζί με τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.) στις 14 Μάη καλούσαν σε απεργοσπασία, τώρα πρότεινε στην Εκτελεστική Επιτροπή απεργία στις 5 ή 12 Ιούνη ώστε να σπάσει η επιστράτευση, χωρίς αυτό να το αποφασίσουν οι εργαζόμενοι και οι γενικές συνελεύσεις, που είναι σε επιστράτευση. Πάλι από τα πάνω δηλαδή!

Για το προσχέδιο νόμου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επισήμαναν ότι ενσωματώνει μια σειρά αντεργατικές - αντιλαϊκές διατάξεις και ζήτησαν την απόσυρσή του. Για τον ΟΠΑΔ είπαν ότι δεν πρέπει να διαλυθεί και να παραμείνει αυτόνομος οργανισμός. Τέλος, κατέθεσαν προτάσεις οργανωτικού χαρακτήρα για το κίνημα. Επισήμαναν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η οργανωτική πολυδιάσπαση σωματείων και ομοσπονδιών και να γίνουν καταστατικές αλλαγές για την ισότιμη ένταξη όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή αποφασίστηκε να προταθεί στο αυριανό Γενικό Συμβούλιο η πραγματοποίηση του Συνεδρίου στις 27, 28 και 29 Νοέμβρη 2013.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ