Τετάρτη 15 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ

«Ακόμα και τον Μαρξ σκέφτηκε να επικαλεστεί ο πρόεδρος του ΣΕΒ, για να αποδείξει το σημαντικό ρόλο που παίζει στην κοινωνία η βιομηχανική παραγωγή. Ο Δ. Δασκαλόπουλος μπορεί να λέει ό,τι νομίζει πως συμφέρει την τάξη του, μόνο που για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, ο Μαρξ, που πράγματι ανέλυσε το ρόλο της βιομηχανίας στη διαδικασία παραγωγής του κοινωνικού προϊόντος, το έκανε επισημαίνοντας ότι η βασική αντίθεση της κοινωνίας είναι ότι ενώ οι εργάτες είναι εκείνοι που παράγουν όλον τον πλούτο, τον πλούτο αυτόν τον καρπώνονται οι βιομήχανοι.

και ο Μαρξ

Επιπλέον, ο Μαρξ πολύ συχνά σημείωνε ότι:

* Οι εργαζόμενοι οφείλουν να απελευθερωθούν από την εκμετάλλευση των βιομηχάνων.

* Αποστολή της εργατικής τάξης είναι να ανατρέψει την εξουσία των αστών.

* Για το μόνο που ενδιαφέρονται οι βιομήχανοι είναι το επιχειρηματικό κέρδος.

* Οι βιομήχανοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να καταστρέψουν τη βιομηχανία τους, αν δεν τους προσφέρει κέρδη.

* Οι κεφαλαιοκράτες στο όνομα της εξασφάλισης του κέρδους είναι πάντα πανέτοιμοι να κάνουν τα μεγαλύτερα εγκλήματα και να οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε καταστροφικούς πολέμους κ.λπ.

Ας αφήσει, λοιπόν, ο Δ. Δασκαλόπουλος τις επιλεκτικές αναφορές στον Μαρξ, που κάποιοι θέλουν να τις κάνουν ...μόδα, για να σερβίρουν, στη συνέχεια, όποια αρλούμπα τους κατέβει στο κεφάλι. Το κύριο και το βασικό είναι ότι, όπως ακριβώς έλεγε ο Μαρξ, από την εποχή του Μανιφέστου ακόμα, ο καπιταλισμός, οι βιομήχανοι και οι "Δασκαλόπουλοι" έχουν ιστορικά εξαντλήσει τον κύκλο, που το συγκεκριμένο σύστημα μπορούσε να γίνει ανεκτό από την κοινωνία. Τώρα είμαστε στη φάση του αγώνα για την ανατροπή του» (το σχόλιο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ