Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Μάη 2013 - αριθ. φύλλου: 11550

Σήμερα η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα, στις 7.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

ΣΕΛ.  3
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΣΕΕ - ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
Οι σφαγείς των Συμβάσεων να πάρουν απάντηση με τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  11,   13

Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ νέο πλήγμα για τη λαϊκή κατανάλωση

Το ΚΚΕ καλεί σε οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης ενάντια στην «απελευθέρωση - ιδιωτικοποίηση» του τομέα Ενέργειας, για έναν ενιαίο, αποκλειστικά κρατικό φορέα Ενέργειας που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, στο πλαίσιο ενός ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και αποδέσμευση από την ΕΕ

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το σχέδιο αναδιάρθρωσης και ολοκλήρωσης της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, προωθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ για ολοκλήρωση της απελευθέρωσης της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα οδηγήσουν σε νέα επιβάρυνση της λαϊκής κατανάλωσης, στην κατεδάφιση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, στη διαχείριση του δικτύου μεταφοράς με γνώμονα το κέρδος, στη λεηλασία των λιγνιτικών αποθεμάτων και του υδάτινου δυναμικού της χώρας από τα μονοπώλια, ενώ εντείνεται η διαπάλη ΗΠΑ - Γερμανίας για τον έλεγχο του τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή. Οι ευθύνες όσων υποκλίθηκαν στην πορεία απελευθέρωσης του τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας, όπως η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι τεράστιες.


ΣΕΛ.  7

Διαμαρτυρία στον ΟΠΑΔ για τις ατέλειωτες ουρές

Κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΠΑΔ, όπου οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται για να θεωρήσουν τα βιβλιάρια των έμμεσων μελών, έκαναν χτες το πρωί ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και οι Επιτροπές εργαζομένων του ΠΑΜΕ Δημοσίου.


ΣΕΛ.  28

Για άλλη μια φορά εμπάθεια και ψεύδος

Το ΚΚΕ στο πλαίσιο της διάταξης των στελεχών του μετά το 19ο Συνέδριο όρισε ως κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Κόμματος τον Θανάση Παφίλη και τον Νίκο Καραθανασόπουλο.

Ομως, ορισμένες εφημερίδες με ψέματα προσπαθούν να δυσφημίσουν το ΚΚΕ και τα στελέχη του. Ιδιαίτερα η εφημερίδα «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ορισμένες άλλες εφημερίδες, ανακάλυψαν «καθαίρεση», «παραγκωνισμό», «αποκαθήλωση» Χαλβατζή, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι σέρνουν το χορό στην αντιΚΚΕ εμπάθεια που τους οδηγεί στην τύφλωση και την ψευδολογία.

Οι αναγνώστες τους, που υφίστανται καθημερινά το μαρτύριο της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.



ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Σύσκεψη στην Αττική για το Ασφαλιστικό

ΣΕΛ.  13
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Χαράτσια σε κάθε σπιθαμή γης

ΣΕΛ.  18
Απλησίαστα τα φάρμακα για τις λαϊκές οικογένειες

ΣΕΛ.  28
ΕΕΔΥΕ
Στην τελική ευθεία για τη Μαραθώνια Πορεία

ΣΕΛ.  10
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Αναβάθμιση και όχι συρρίκνωση του ΙΓΜΕ

ΣΕΛ.  3
ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Ανησυχούν για «γεωπολιτικές εντάσεις»

ΣΕΛ.  6
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Το Σάββατο η εκδήλωση στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης»

ΣΕΛ.  17
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ «ΜΕΒΓΑΛ»
Δυναμώνει η ολόπλευρη αλληλεγγύη

ΣΕΛ.  12
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ
Αποφάσισαν να μην απεργήσουν

Δεν αποφάσισε απεργία η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ. Η ώρα της ψηφοφορίας σήμανε και τα αποκαλυπτήρια των παρατάξεων της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ που διαμόρφωσαν την εισήγηση (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, «Συνεργασία», «Παρεμβάσεις»), που αφού οδήγησαν τον κλάδο σε αδιέξοδο με την πρότασή τους για απεργία διαρκείας μέσα στις πανελλαδικές, έφτασαν λίγο πριν τις 11 το βράδυ να προτείνουν αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων παρά τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ, επειδή, όπως είπαν, δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις, τις οποίες δε φρόντισαν να δημιουργήσουν.


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ