Τετάρτη 15 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΣΜΕΔ

Τα μισθολογικά, οι μεταθέσεις, το ωράριο εργασίας και οι πειθαρχικές διώξεις στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Θ. Παφίλη

Από τη χτεσινή συνάντηση στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στη Βουλή
Από τη χτεσινή συνάντηση στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στη Βουλή
Με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκε, χτες, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. Τα μέλη του Συνδέσμου ενημέρωσαν για τα αιτήματά τους, με αιχμή το μισθολογικό, τις μεταθέσεις και το ωράριο εργασίας, και ζήτησαν τη στήριξη του Κόμματος στις διεκδικήσεις τους.

Οπως τόνισαν, όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν υποστεί τεράστιες μισθολογικές απώλειες, οι οποίες έχουν οδηγήσει τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους κυριολεκτικά σε απόγνωση. Στη συνάντηση παρουσίασαν την επικαιροποιημένη πρόταση του Συνδέσμου για την καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου, το οποίο θα περιλαμβάνει τα επιδόματα και τις υπερωρίες που προβλέπονται για τους δημόσιους υπάλληλους. Ζήτησαν να θεσπιστούν αντικειμενικά κριτήρια για τις μεταθέσεις και να τηρείται το ωράριο εργασίας.

Ο Θ. Παφίλης ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος για τον χαρακτήρα της κρίσης, τονίζοντας ότι πρόκειται για κρίση του ίδιου του καπιταλισμού και ότι εκδηλώνεται συγχρονισμένα στην Ευρωζώνη και σε άλλες χώρες. Ανέδειξε την ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι να κατανοήσουν το χαρακτήρα της κρίσης, ότι ο καπιταλισμός έχει στην κυριολεξία σαπίσει και δεν μπορεί να δώσει λύσεις προς όφελος των εργαζομένων, κομμάτι των οποίων είναι και οι στρατιωτικοί.

Για το μισθολογικό είπε ότι το Κόμμα θα μελετήσει την επικαιροποιημένη πρόταση που κατέθεσε ο Σύνδεσμος και ανέφερε ότι οι αποδοχές των στρατιωτικών πρέπει να επανέλθουν τουλάχιστον στα προ της κρίσης επίπεδα. Σχετικά με το ωράριο, τόνισε ότι δεν μπορεί ένας στρατιωτικός να δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο και να μην αμείβεται και υπογράμμισε ότι οι μεταθέσεις τους πρέπει να γίνονται με αντικειμενικά κριτήρια.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου κατήγγειλαν ότι τα μέλη του υφίστανται πειθαρχικές διώξεις για τη δράση τους και ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι αυτές είναι απαράδεκτες και έχουν στόχο την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό σε βάρος των στρατιωτικών, που μέσα από τα συλλογικά τους όργανα διεκδικούν τα αιτήματά τους.

Κάλεσε τους στρατιωτικούς να συνδεθούν με το λαϊκό κίνημα και αναφερόμενος στις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή, είπε ότι μαζεύονται σύννεφα πολέμου και ότι μυρίζει μπαρούτι. Η χώρα μας, τόνισε, δεν πρέπει να εμπλακεί σε κανέναν πόλεμο στο πλάι του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστικού πόλου και υπογράμμισε ότι κανένας Ελληνας στρατιωτικός ή στρατιώτης δεν πρέπει να χύσει το αίμα του για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ