Τετάρτη 15 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΦΑΓΗΣ ΜΙΣΘΩΝ υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

  • ΚΚΕ: Να δυναμώσει η γραμμή της ταξικής πάλης και όχι της κοινωνικής συναίνεσης. Να απαλλαγούν οι εργάτες από τις συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν πρέπει να αποδεχθούν ως τετελεσμένους τους νόμους, τα σχέδια του ΣΕΒ και της μεγαλοεργοδοσίας. Ολοι για έναν και ένας για όλους για να διεκδικήσουν τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν.
  • Στη μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στις 23 Μάη για τις Συμβάσεις.
  • «Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» νομιμοποίησης και αποδοχής των αντεργατικών ανατροπών, επικυρώνοντας τη σφαγή των μισθών, υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με τη ΓΣΕΒΕΕ, την ΕΣΕΕ και τον ΣΕΤΕ, αφήνοντας στο απυρόβλητο τον ΣΕΒ που δεν υπέγραψε, να προβάλλει τις δικές του αντεργατικές απαιτήσεις.
  • Είναι στο χέρι των εργαζομένων να δώσουν απάντηση σε αυτό το καθεστώς σύγχρονης δουλείας, που θέλουν να επιβάλλουν η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Να απαντήσουν με οργάνωση, αλληλεγγύη και δυνάμωμα της ταξικής πάλης κατά κλάδο, εργοστάσιο, τόπο δουλειάς.
  • Εδώ και τώρα πρέπει να γίνει καθολικό αίτημά τους η υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, με βάση τις ανάγκες τους.

ΣΕΛ.  12  -  13

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ