Τετάρτη 15 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τους έλυσε τα προβλήματα η κυβέρνηση...

«Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;» Αυτό ισχύει κατά γράμμα για την πλειοψηφία της κλαδικής Ομοσπονδίας των εργαζομένων στον Τουρισμό, που χτες συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη των φορέων - δηλαδή των εργοδοτών - υπό τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι έφυγαν μετά τη συνάντηση οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ καθώς, όπως αναφέρεται και στο σχετικό δελτίο Τύπου, «ο πρωθυπουργός εγγυήθηκε την επίλυση του σοβαρού ζητήματος των Επιδομάτων ανεργίας που το ερχόμενο Φθινόπωρο η απώλειά τους θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης στους εποχιακά ανέργους με την προϋπόθεση να εξευρεθεί ισοδύναμη λύση...».

Πρόκειται για τη διάταξη του αντεργατικού νόμου 3986/2011 που περικόπτει δραστικά το επίδομα ανεργίας για τους εποχικά εργαζόμενους, γιατί από 1/1/2013 αν οι εποχικοί εργαζόμενοι έχουν συμπληρώσει τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια 450 ημέρες επιδότησης δε δικαιούνται το επίδομα ανεργίας, ενώ από 1/1/2014 οι ημέρες επιδότησης μειώνονται στις 400. Αναρωτιόμαστε όμως ποια μπορεί να είναι η ισοδύναμη λύση; Και εύλογα υποθέτουμε ότι μια δραστική περικοπή μπορεί να «λυθεί» με μια άλλη δραστική... περικοπή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ