Παρασκευή 10 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
15η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗ «ΜΕΒΓΑΛ»
Πληθαίνουν οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους απεργούς

Οικονομική ενίσχυση προς τους απεργούς από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Εξω απ' την πύλη του εργοστασίου, για 15η μέρα σήμερα
Εξω απ' την πύλη του εργοστασίου, για 15η μέρα σήμερα
Εντείνεται καθημερινά η αλληλεγγύη προς τους εργαζομένους της «ΜΕΒΓΑΛ» στην Αττική, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στη 15η μέρα απεργίας. Οι εργαζόμενοι απεργούν διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων 4 μηνών.

Χτες, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ παρέδωσε στο σωματείο των εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ, οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση των αναγκών της πολυήμερης απεργίας. Ταυτόχρονα, καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με την παρουσία τους στην πύλη της επιχείρησης αλλά και με υλική και οικονομική βοήθεια.

Στην πύλη του εργοστάσιου χτες, βρέθηκε η Εργοστασιακή Επιτροπή των εργαζομένων της εταιρείας «ΜΑΛΤΕΖΟΣ», από τον κλάδο του Μετάλλου. Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους απεργούς, τονίζει: «Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, με ευθύνη των προεδρείων, να οργανώσουν πολύμορφα την αλληλεγγύη αλλά και την οικονομική στήριξη των απεργών. Το ζήτημα της απλήρωτης δουλειάς δεν είναι ζήτημα λίγων εργαζομένων σε λίγους και συγκεκριμένους χώρους, είναι ζήτημα που αφορά στη επιβίωση τη δική μας και των οικογενειών μας, μας αφορά όλους. Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους απεργούς της "ΜΕΒΓΑΛ", κανένας εργαζόμενος απλήρωτος, κανένας εργαζόμενος μόνος του».

Διεθνής έκφραση αλληλεγγύης

Στο μεταξύ, διεθνής προεκτάσεις παίρνει η αλληλεγγύη προς τους εργάτες της «ΜΕΒΓΑΛ». Συγκεκριμένα, η Εθνική Διοίκηση της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Επισιτισμού και Τουρισμού (FESAHT) της Πορτογαλίας εκφράζει «την στήριξη και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων της "ΜΕΒΓΑΛ" που διεκδικούν δεδουλευμένα τους».

Επιπρόσθετα, η Συνδικαλιστική Ομοσπονδία LAB, της Χώρας των Βάσκων, σημειώνει ότι η «ΜΕΒΓΑΛ» «που έχει εφτά εργοστάσια στην Ελλάδα και πάνω από 1.100 εργαζόμενους χρωστά μισθούς μηνών. Μπροστά σ' αυτή την απαράδεκτη κατάσταση οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις». Και προσθέτει: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη στην Ευρώπη είναι πάνω κάτω τα ίδια: αδικαιολόγητες απολύσεις, μη καταβολή δεδουλευμένων, κοινωνικές περικοπές, κατάργηση εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων κ.λπ.». Η LAB «στέλνει τη στήριξη και την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους που αγωνίζονται στην Ελλάδα και κυρίως της "ΜΕΒΓΑΛ". Ετσι όπως λέμε και στη γλώσσα μας, ενώνουμε την φωνή μαζί σας για: "Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την νίκη"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ