Παρασκευή 10 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΠΑΔ
Απίστευτη ταλαιπωρία για θεώρηση βιβλιαρίων

Μόνο για την Αττική δόθηκε παράταση ως τέλος Οκτώβρη αφού εξυπηρετούνται από ένα μοναδικό σημείο!

Αυτή είναι η καθημερινή εικόνα στα κεντρικά του ΟΠΑΔ

Phasma

Αυτή είναι η καθημερινή εικόνα στα κεντρικά του ΟΠΑΔ
Από τα χαράματα μέχρι το μεσημέρι περιμένουν οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ στην Αττική προκειμένου να θεωρήσουν τα βιβλιάριά τους. Οι εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι όλης της Περιφέρειας Αττικής μπορούν να απευθυνθούν σε ένα μοναδικό σημείο εξυπηρέτησης, μόνο στην κεντρική υπηρεσία (Ηπείρου 38), και σχηματίζονται καθημερινά μεγάλες ουρές. Σύμφωνα με πληροφορίες η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων γίνεται από 2 ή 3 υπαλλήλους ως αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού και της συρρίκνωσης των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του κόσμου.

Αποδεικτική του μεγάλου αριθμού ασφαλισμένων και του λίγου προσωπικού, είναι η χτεσινή απόφαση του υπουργείου Εργασίας «μόνο για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ ΤΥΔΚΥ που ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής και υποχρεούνται να προσέλθουν στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΠΑΔ» για «παράταση απογραφής και θεώρησης των βιβλιαρίων τους έως και την 31/10/2013. Για τους λοιπούς ασφαλισμένους παραμένουν σε ισχύ οι προηγούμενες προθεσμίες».

«Είναι σαφές ότι το πλήθος των ασφαλισμένων που υποχρεούται να προσέλθει στην Κεντρική Υπηρεσία με δυσκολία μπορεί να εξυπηρετηθεί από το ένα και μοναδικό σημείο εξυπηρέτησης για Αττική, Πειραιά και Νήσους», παραδέχεται η διοίκηση του ΟΠΑΔ. Επίσης, ξεκαθαρίζει πως «το πλήθος των ασφαλισμένων που οφείλει να προσέλθει στο κατάστημα της Κεντρικής Υπηρεσίας του Οργανισμού (Αττικής, Πειραιώς και Νήσων) αφορά σε θεωρήσεις βιβλιαρίων έμμεσων μελών των εν ενεργεία ασφαλισμένων ή συνταξιούχων της Περιφέρειας Αττικής, για τα οποία απαιτείται προσκόμιση νομιμοποιητικών εγγράφων (ενήλικα τέκνα που δικαιούνται ασφάλισης, σύζυγοι κλπ.)».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ