Παρασκευή 10 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αρνήθηκε να συναντήσει τους εργάτες γης

Ανακοίνωση - καταγγελία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Με τη φαιδρή δικαιολογία «ο υπουργός είναι πολύ απασχολημένος» απαντά το γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στο σχετικό αίτημα του ΠΑΜΕ για συνάντηση μαζί του με τη συμμετοχή Επιτροπής των μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα, αναφορικά με τα δεδουλευμένα των εργατών και τις συνθήκες εργασίας. Το σχετικό αίτημα έχει διαβιβαστεί στο υπουργείο από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ από τη Μεγάλη Δευτέρα. Είναι χαρακτηριστικό πως την ίδια μέρα ο υπουργός βρήκε χρόνο για να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των μεγαλοϊδιοκτητών φράουλας της περιοχής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον υπουργό Εργασίας Βρούτση που αρνείται να συναντήσει αντιπροσωπεία του και επιτροπή των μεταναστών εργατών γης της Μανωλάδας, που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και ανθρώπινες υγιεινές συνθήκες δουλειάς και κατοικίας.

Ο υπουργός έστρωσε κόκκινο χαλί και δέχτηκε τους μεγαλοϊδιοκτήτες φραουλάδες, που καταληστεύουν τους εργάτες και επιτέθηκαν δολοφονικά, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους.

Με τη στάση τους κυβέρνηση και υπουργός Εργασίας οπλίζουν τα χέρια των φραουλάδων και δίνουν αέρα στα πανιά τους.

Παραδίνουμε τον υπάλληλο των μεγαλοϊδιοκτητών φράουλας, υπουργό Εργασίας, στην κρίση της εργατικής τάξης της χώρας μας, που της αφαιρεί δικαιώματα των εργατών και την έχει οδηγήσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ο κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών, η συσπείρωση, η μαζικοποίηση των συνδικάτων, η οργάνωση του αγώνα είναι η απάντηση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ