Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «HUERTA DE PERALTA» - ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ
Απεργία ενάντια σε τρομοκρατικές απολύσεις

Μήνυμα αλληλεγγύης από το ΠΑΜΕ

Απεργιακή κινητοποίηση ενάντια σε τρομοκρατικές απολύσεις ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου «Huerta de Peralta» στη Χώρα των Βάσκων στην Ισπανία (που παράγει κηπευτικά προϊόντα), στην πλειοψηφία τους μετανάστες από το Μαρόκο, αντιμετωπίζοντας και την ωμή καταστολή της αστυνομίας.

Την αλληλεγγύη του εκφράζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με μήνυμά του προς το συνδικάτο LAB, που έχει ως εξής:

«Το ΠΑΜΕ, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους απεργούς του εργοστασίου "Huerta de Peralta" στη Χώρα των Βάσκων και στο συνδικάτο LAB για την απεργία που πραγματοποιούν ενάντια στις απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ξεκίνησαν απεργία στις 26 Δεκέμβρη ενάντια στις απολύσεις 4 συναδέλφων τους. Στο εργοστάσιο απασχολούνται κυρίως μετανάστες εργαζόμενοι σε πολύ άσχημες συνθήκες. Η εργοδοσία προχώρησε στις απολύσεις για να χτυπήσει τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, ενώ αξιοποίησε και τις δυνάμεις της αστυνομίας που επιτέθηκαν στους απεργούς τη δεύτερη μέρα της απεργίας.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους απεργούς του εργοστασίου "Huerta de Peralta" στη Χώρα των Βάσκων και στο συνδικάτο LAB. Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις αστυνομίας και εργοδοσίας εναντίον των απεργών εργαζομένων. Απαιτούμε την ανάκληση των απολύσεων και την ελευθερία των εργαζομένων στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ