Τρίτη 30 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Συνεχίζεται το σίριαλ με τα χημικά

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΜΟΣΧΑ.-

Ανεβαίνουν οι ενδο-ιμπεριαλιστικοί τόνοι με επίκεντρο την προπαγανδιστική αιχμή της χρήσης χημικών όπλων από το συριακό κράτος. Τα τελευταία 24ωρα, μετά από την επίσημη επαναφορά του ζητήματος στο προσκήνιο από την αμερικανική ηγεσία, η οποία μίλησε για «ενδείξεις» που θα πρέπει να «διασταυρωθούν και να είναι αξιόπιστες», το θέμα κυριαρχεί στα μεγάλα ΜΜΕ. Επίσης πυκνώνουν οι διφορούμενες δηλώσεις αξιωματούχων ιμπεριαλιστικών χωρών, ενώ οι νύξεις περί εξαπόλυσης άμεσης στρατιωτικής επίθεσης κατά της Συρίας πληθαίνουν.

Τη δυσφορία του για τις εξελίξεις αυτές δεν έκρυψε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τονίζοντας ότι τα «χημικά είναι πολύ σοβαρό θέμα για να παίζουμε».

Στο μεταξύ, στη Δαμασκό, χτες, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβιστική επίθεση που φαίνεται ότι είχε στόχο τον πρωθυπουργό Ουάελ αλ Χάλκι και σημειώθηκε στη συνοικία αλ Μάζεχ, την πλέον προστατευμένη της πόλης. Ο ίδιος αργότερα φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ότι πρόκειται για «πράξη χρεοκοπίας και απογοήτευσης των τρομοκρατών».

Επίσης, δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως οι πληροφορίες που μετέδωσε το ρωσικό «Ιντερφάξ» σύμφωνα με τις οποίες ρωσικό επιβατηγό αεροσκάφος (με 200 επιβαίνοντες) έγινε στόχος δύο πυραύλων εδάφους - αέρος, πετώντας πάνω από τη Συρία, τους οποίους κατάφερε ν' αποφύγει. Ούτε έχει λήξει το θρίλερ με τους δύο απαχθέντες μητροπολίτες του Χαλεπίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ