Τρίτη 30 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Πιέσεις για εφαρμογή της συμφωνίας

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Αποφασισμένη να εφαρμόσει τη συμφωνία της 19ης Απρίλη με την οποία υποτίθεται ότι «ομαλοποιούνται» οι σχέσεις ανάμεσα σε Βελιγράδι και Πρίστινα είναι η ηγεσία της Σερβίας, παρά τις έντονες αντιδράσεις των Σέρβων του βορείου Κοσσυφοπεδίου που θα υποστούν στο πετσί τους την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός Ιβιτσα Ντάσιτς μετά την ψήφιση της επίμαχης συμφωνίας από την τεράστια πλειοψηφία των μελών της 250μελούς βουλής αργά το βράδυ της Παρασκευής (με 174 ψήφους υπέρ, μόλις 23 κατά και 53 απουσίες ή αποχές) δήλωσε χτες ότι τίποτε δεν θα πρέπει να καθυστερήσει την εφαρμογή της συμφωνίας. Ούτε καν το πιθανό δημοψήφισμα που ανακοίνωσε στα τέλη της περασμένης βδομάδας εκπρόσωπος της σερβικής κυβέρνησης δίχως εντούτοις να προσδιορίσει ημερομηνία διεξαγωγής του.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός αναμένεται σήμερα να δεχθεί στο Βελιγράδι αντιπροσωπεία δημάρχων και αξιωματούχων από τους Σέρβους του βορείου Κοσσυφοπεδίου, οι οποίοι στο σύνολό τους έχουν απορρίψει τη συμφωνία της 19ης Απρίλη, θεωρώντας ότι ουσιαστικά συνιστά αναγνώριση, αφού τους υποχρεώνει, μεταξύ άλλων, να ζουν σύμφωνα με τους νόμους και το σύνταγμα του ευρωενωσιακού και ΝΑΤΟικού προτεκτοράτου.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ