Τρίτη 30 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Διαμαρτυρίες για τις εξώσεις

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Στα μέσα του Απρίλη η 67χρονη Ρόζμαρι Φλις, συνταξιούχος με σοβαρά προβλήματα υγείας πέθανε δύο μέρες μετά από την έξωση από το σπίτι της σε ένα άσυλο αστέγων στο Βερολίνο. Η έξωση, έγινε με αστυνομική επιχείρηση που συμμετείχαν τουλάχιστον 200 αστυνομικοί, επιχείρηση που κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να σπάσουν τον κλοιό που είχαν δημιουργήσει διαδηλωτές και γείτονες που είχαν συγκεντρωθεί για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην άτυχη γυναίκα.

Η κρίση που βαθαίνει στη Γερμανία, οι αποδοχές των εργαζομένων που συρρικνώνονται σε συνδυασμό με τα ακριβά νοίκια οδηγούν πολλούς ανθρώπους στο δρόμο. Ετσι αρχίζουν να δημιουργούνται σε γειτονιές επιτροπές ενάντια στις εξώσεις. Στο Βερολίνο, στο Αμβούργο, στη Φρανκφούρτη και άλλες γερμανικές πόλεις οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις ενάντια στις εξώσεις.

Οργανώσεις και ιδρύματα μιλούν για τουλάχιστον 490.000 αστέγους ενώ τα δικαστήρια στο Βερολίνο έχουν καταγράψει 9.934 νομικές προσφυγές για εξώσεις το 2010 ενώ στο Αμβούργο από 4.428 προσφυγές το 2012 το ένα τρίτο κατέληξαν σε εξώσεις. Οι επίσημες αρχές ενώ έχουν στατιστικές για τα πάντα για τους άστεγους και τις εξώσεις δε δίνουν στοιχεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ