Τρίτη 9 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 5ου - 6ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Πρόγραμμα δράσης για τα λαϊκά προβλήματα

Στιγμιότυπο από τη Λαϊκή Συνέλευση
Στιγμιότυπο από τη Λαϊκή Συνέλευση
Μαζική Γενική Συνέλευση στο πάρκο ΦΙΞ πραγματοποίησε η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθήνας, προχτές, Κυριακή, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δημιουργία της.

Την εισήγηση εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής παρουσίασε ο Λευτέρης Νικολάου, αναδεικνύοντας τη δουλειά που έχει κάνει η Λαϊκή Επιτροπή σε όλα τα μέτωπα: Στη διεκδίκηση των ΣΣΕ και στην πάλη ενάντια σε τρομοκρατικές απολύσεις, στην πάλη για Υγεία - Πρόνοια - Περίθαλψη δημόσια και δωρεάν για όλους και ενάντια στο κλείσιμο των νοσοκομείων, στη στήριξη των ανέργων και των διεκδικήσεών τους. Αλλά και τη συνεισφορά της Λαϊκής Επιτροπής στην οικοδόμηση δικτύου ταξικής λαϊκής αλληλεγγύης με διάφορες μορφές (τρόφιμα, επανασύνδεση ρεύματος, λαϊκό φροντιστήριο για τα παιδιά των ανέργων). Παρά τις όποιες αδυναμίες η συνεισφορά της Λαϊκής Επιτροπής στην οργάνωση του λαού της περιοχής κρίθηκε σημαντική.

Επίσης, εκπόνησε το πρόγραμμα δράσης για το αμέσως επόμενο διάστημα όπου, μεταξύ άλλων, αποφάσισε τα εξής:

-- Στήριξη του αγώνα σε κάθε κλάδο για την υπογραφή και κατοχύρωση ΣΣΕ κόντρα στα μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση. Πρώτο βήμα η πραγματοποίηση σύσκεψης με τους εργαζόμενους του επισιτισμού τη Δευτέρα 15 Απρίλη στις 8 μ.μ. στο Στέκι, σε συνεργασία με το κλαδικό σωματείο.

-- Στήριξη της πρωτοβουλίας της Επιτροπής Ανέργων και του Συνδικάτου Οικοδόμων για παρέμβαση στο ΙΚΑ στην Κεφαλληνίας, στις 24 Απρίλη, για το σφράγισμα των βιβλιαρίων των ανέργων.

-- Αγώνας ενάντια στη φοροληστεία και στα χαράτσια. Καλούν το λαό να μην πληρώσει το χαράτσι όπως κι αν ονομάζεται και προγραμματίζουν παρεμβάσεις στη ΔΕΗ και την Εφορία.

-- Σε συντονισμό με το Σωματείο των Εργαζομένων του ΓΝ Πατησίων και της Παμμακάριστου, συνεχίζουν τον αγώνα για να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, να προσληφθούν γιατροί και προσωπικό, να επαναλειτουργήσουν οι κλινικές ώστε να είναι δυνατή η εφημερία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ