Τρίτη 9 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΑΣΟΣ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ
Ο λαός απομονώνει τα φασιστοειδή

Απομόνωση και λαϊκές αντιδράσεις βιώνουν τα φασιστοειδή απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα. Βέβαια, δεν χάνουν ευκαιρία να επιτεθούν στο ταξικό εργατικό κίνημα, την οργανωμένη πρωτοπορία του, το ΚΚΕ, επιβεβαιώνοντας το ρόλο τους ως μαντρόσκυλα ενός συστήματος.

Οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής δεν τόλμησαν να πατήσουν το πόδι τους στην Παναγία της Θάσου, όπου είχαν προαναγγείλει ότι θα πήγαιναν Κυριακή απόγευμα τάχα να διανείμουν τρόφιμα. Οι κάτοικοι, μέρες τώρα είχαν στείλει μήνυμα ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι και μάλιστα Κυριακή απόγευμα εκατοντάδες κάτοικοι που συσπειρώνονται στον πολιτιστικό σύλλογο, τη Λαϊκή Επιτροπή, νέοι, πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού για να εμποδίσουν την έλευση των φασιστοειδών στον τόπο τους, διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα καταδίκης του φασισμού και του ρατσισμού, κατήγγειλαν ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί στημένο παρακρατικό μηχανισμό και γέννημα - θρέμμα του συστήματος, που σήμερα γονατίζει και κάνει το λαό να υποφέρει. Οι χρυσαυγίτες δεν εμφανίσθηκαν μετά την οργανωμένη λαϊκή κινητοποίηση.

Η Αχτιδική Επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες του χωριού Παναγία. Οπως τονίζει: «Την ίδια στάση πρέπει να κρατήσει ο λαός του νησιού σε κάθε χωριό, όπου τολμήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους τα "μαντρόσκυλα" του συστήματος».

Απειλές ενάντια στο λαό

Την απαξίωση γνώρισαν τα φασιστοειδή και στη Ζάκυνθο, όπου τις προηγούμενες μέρες πολυδιαφήμιζαν διανομή τροφίμων και ρούχων στους Ζακυνθινούς. Μόνο που οι τελευταίοι δεν τσίμπησαν. Ετσι, ελάχιστοι προσήλθαν να δεχτούν την ελεημοσύνη της. Την ίδια ώρα, μάλιστα, οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής επεδείκνυαν όλη τη βία του εκμεταλλευτικού συστήματος που τους γέννησε και τους θρέφει, καθώς αντιδρώντας σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο νησί, ο βουλευτής της οργάνωσης Ιωαν. Λαγός περιτριγυρισμένος από μπράβους της οργάνωσης συμβούλευε τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που μετέβη στο σημείο για να αποσοβήσει επεισόδια: «αν θέλετε πάντως για να μην κουράζετε και τους άντρες σας, πάρτε τους και φυγέτε, φυγέτε σεις να το λύσουμε το θέμα μας, άμα είναι μπορούμε να το λύσουμε το θέμα μόνοι μας (...) εγώ σας ενημερώνω ότι αν αυτοί οι άνθρωποι πλησιάσουν (...) θα τα τσακίσουμε»...

«Αλήτες προδότες κομμουνιστές»

Προπαγανδίζοντας την τέτοια βία τους, άλλα φασιστοειδή της οργάνωσης, καμιά 20αριά όλα κι όλα, επίσης απομονωμένα από το λαό, έκαναν πορεία το Σάββατο στην Καβάλα ενάντια στη λειτουργία σχολείων για παιδιά μεταναστών από την Αλβανία και όχι μόνο. Περιδιάβαιναν δρόμους της πόλης κραδαίνοντας μαδέρια και κραυγάζοντας συνθήματα όπως «Αλήτες, προδότες, κομμουνιστές» ή «Στο Βίτσι και στο Γράμμο σας χώσαμε στην άμμο», δείχνοντας τι πραγματικά τους πονάει, πού στοχεύουν, ποιους εξυπηρετούν.

Την κινητοποίηση της Χρυσής Αυγής, ενάντια στην ύπαρξη σχολείου για τα παιδιά της αλβανικής κοινότητας, καταγγέλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ, καλώντας «τους συνδικαλιστικούς φορείς, τις οργανώσεις των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών να αντισταθούν οργανωμένα στην τακτική και τους στόχους που υπηρετούν οι σύγχρονοι χίτες, να τους απομονώσουν, να δώσουν αποτελεσματική απάντηση στο φασισμό, δυναμώνοντας το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις, την πάλη για τις λαϊκές ανάγκες και την εξουσία του λαού».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org