Τρίτη 3 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Σημίτης νίκησε τον... Σημίτη

Τελικά, είναι τέτοια η εμπάθεια, είναι τέτοιος ο αντικομμουνισμός του ανδρός, που στην προσπάθειά του να εμφανιστεί ως «ιστορικός εκτιμητής» των εξελίξεων στα Βαλκάνια, καταντά να οδηγείται στην ιστορική γελοιότητα.

Για τον κ.Σημίτη φυσικά ο λόγος, ο οποίος χτες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο βαλκανικό φόρουμ στη Θεσσαλονίκη, συναγωνίστηκε τον... εαυτό του. Και νίκησε... Διότι ο αντικομμουνισμός του κ.Σημίτη μόνο με τον αντικομμουνισμό του... κ.Σημίτη μπορεί να συγκριθεί. Ποιος μπορεί να ξεχάσει, άλλωστε, την εξήγηση που έδωσε τον Απρίλη του '99 στην Ουάσιγκτον, για να δικαιολογήσει την υπογραφή του κάτω από το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ; «Οι Ελληνες απεχθάνονται τις ξένες επεμβάσεις» είχε πει τότε, διότι τη δεκαετία του '40 «το ΚΚΕ προσπάθησε να καταλάβει την εξουσία με τη βοήθεια της Σοβιετικής Ενωσης, της Βουλγαρίας και της Γιουγκοσλαβίας»! Αυτά είχε πει τότε! Και ως εκ τούτου έβαλε την υπογραφή του κάτω από το νέο δόγμα, για να μας σώσει το ΝΑΤΟ από τις ξένες - «κουμμουνιστογενείς» - επεμβάσεις...

***

Χτες ο κ.Σημίτης επανήλθε. Αυτή τη φορά, πάντως, έδειξε ότι δε σέβεται τίποτα. Γιατί οι πάντες γνωρίζουν ότι επί σχεδόν 50 χρόνια σοσιαλισμού στα Βαλκάνια, οι μόνοι που απομονώθηκαν ήταν οι ιμπεριαλιστές, ήταν τα παιχνίδια του ολέθρου και η υπόθαλψη των εθνικισμών. Αυτά απομονώθηκαν για κοντά 50 χρόνια. Οι πάντες γνωρίζουν ότι αμέσως μετά το '89 όλα αυτά επέστρεψαν στην περιοχή. Αλλά ο κ.Σημίτης έχει άλλη άποψη: Με την πτώση του σοσιαλισμού, όπως ισχυρίστηκε, η περιοχή εξήλθε από τη «μακρόχρονη και άγονη απομόνωση»! Και τούτα λέγονται τη στιγμή που τα Βαλκάνια φλέγονται! Λέγονται τη στιγμή που για μια ολόκληρη δεκαετία τα Βαλκάνια εκείνο που βιώνουν δεν είναι άλλο από τη... «γόνιμη» - κατά τον κ.Σημίτη - συμβίωση με τα βομβαρδιστικά και τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου!

***

Οι σχέσεις μεταξύ των κρατών των Βαλκανίων, την εποχή του σοσιαλισμού, «δεν ήταν ελεύθερες», συνέχισε ο κ.Σημίτης! Πράγματι... Δεν υπάρχει μεγαλύτερη «ελευθερία» από τη σημερινή. Πρόκειται για την «ελευθερία» να σκοτώνουν οι Αλβανοί τους Σέρβους, οι Σέρβοι τους Αλβανούς, οι Κροάτες τους Βόσνιους, οι μουσουλμάνοι τους ορθόδοξους, οι ορθόδοξοι τους μουσουλμάνους και όλους μαζί να τους σκοτώνουν οι ΝΑΤΟικοί...

Αυτή είναι η αίσθηση της ιστορίας που έχει ο κ.Σημίτης. Δε μας κάνει εντύπωση. Είναι απόλυτα συνεπής με την πολιτική του. Πολιτική συνενοχής και συνευθύνης για τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια.


Ν.Μπ..


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ